Полиция извади Сидеров от „Референдум“, БНТ: Поведението му бе низко!

0
0
0000424755 article21
Източник : Днес.бг

Телевизионно участие на Волен Сидеров приключи с извеждането му с жандармерия от студиото на БНТ.

Лидерът на „Атака“ беше поканен в предаването „Референдум“, но непристойното му поведение в ефир стана причина за прекъсването на предаването.

С него в студиото бяха Даниела Дариткова от ГЕРБ, Деница Златева от БСП, Халил Летифов от ДПС, Юлиан Ангелов от ВМРО, Стефан Иванов от НФСБ и Веселин Марешки от „Воля“.

Волен Сидеров обаче взе думата още от самото начало и влезе в конфронтация с представителя от вече бившите коалиционни партньори на Атака ВМРО.

Ангелов и Сидеров си размениха остри реплики, които обаче нямаха нищо общо с предизборните платформи. Вместо това започнаха обвинения, че партията на вицепремиера Красимир Каракачанов, по думите на Сидеров, е „патерица“ на ДПС и ГЕРБ. Лидерът на „Атака“ постави в центъра на дебата и сексуалната ориентация на евродепутата и кандидат за кмет на столицата Ангел Джамбазки.

Неговият микрофон беше изключен и служители на телевизията и охранителна полиция опитаха да изведат политика от студиото.

Водещата на предаването Добрина Чешмеджиева опита да прекъсне тирадата на Волен Сидеров, който отказваше да спазва предварително определения регламент на предаването. Събеседниците му, както и водещата, го призоваха да използва по-приличен език.

Неговият микрофон беше изключен на два пъти, а той самият многократно бе подканен да напусне студиото. В тези действия обаче той съзря опит за налагане на цензура.

Междувременно Юлиан Ангелов от ВМРО напусна сам студиото.

„Ние не сме на ваше подчинение, господин Сидеров“, контрира го водещата.

В крайна сметка в студиото влязоха двама жандармеристи, а прякото предаване приключи, докато Волен Сидеров не бъде изведен от студиото. „Референдум“ продължи след прекъсването с буквално по няколко думи на останалите гости.

БНТ излезе с позиция, която, заклейми поведението на лидера на „Атака“ и грубото незачитане на подписаното между ЦИК, БНТ и политическите партии споразумение.

„Държанието му в предаването „Референдум“ от 01.10.2019г. беше възмутително и накърни достойнството на водещата на предаването Добрина Чешмеджиева и на всички работещи в БНТ.

Ръководството на БНТ декларира, че застава зад Добрина Чешмеджиева и зад нейните действия по време на предаването.

Ние смятаме, че поведението, което демонстрира г-н Сидеров, беше низко, това беше демонстрация на безнаказаност и липса на уважение към БНТ, каквато депутатският имунитет не му дава.

Недопустимо е използването на ефира на обществената телевизия и употребата на език на омразата, на думи, които очернят политически опоненти.

Никога в 10-годишната история на предаването „Референдум“ не е имало такова шокиращо поведение на участник.

Припомняме, че участието в предаването „Референдум“ на 01.10.2019г. на господин Сидеров е в качеството му на председател на ПП „Атака „и ръководител на предизборния щаб.

Заради това отношение БНТ ще предложи на ЦИК и СЕМ да изключат от споразумението ПП „Атака“ и тя да няма безплатни и платени участия в БНТ.

Надяваме се също и политиците в НС да се дистанцират от поведението на Волен Сидеров“, гласи позицията на обществената телевизия.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук