Политическият цирк отвори врати! Воля и Нфсб били трета политическа сила!!!

0
184
8453475 800x5001 1

Като видях това заглавие си помислих, че е някакъв майтап. Само, че статията е в подопечният на В.Симеонов вестник Десант. Според някаква Мексиканска  агенция „новите патриоти“ Марешки и Симеонов вече били трета политическа сила! То и аз съм трети в списъка на Клаудия Шифър да вечеряме заедно, ама тя не знае.

Разбираемо е желанието на всички партии да са по-напред в социологическите изследвания, но при познатите социологически агенции! Авторите на този майтап даже не са писали какво е “ SocialMetrix „, която се оказа създадена в Мексико и, която  аз чувам за първи път? Щото пък мен фирма „Алъм сити бенд“ ме определи за бизнесмен № 1 на с. Димчево, ама там избухнаха протести, че ги лъжели!

На времето баба ми казваше „Умря циганката дето те хвалеше, че почна сам“! Няма лошо станалите за смях на цяла България нови патреоти да се опитват да послъжат, ама не трябва да е през просото, защото има обратен ефект! Да се изтапосаш с 12%, а да хвърлиш в тъча бившите ортаци, които те изхвърлиха от коалицията  само с 2% е доста нахално, но и непрофесионално!

Тези „социологически изследвания“ се почват от по-ниски нива и продължаваш да лъжеш и да си „качваш“ процентите по малко! Така изведнъж бомбастично и с никому неизвестна фирма само ставаш за смях на кокошките! Ама като няма кой да те учи , а само нагаждачи около теб резултата наистина ще е жалък! Ето и „бомбата“ с която ни зашеметиха новите годежари :

Вестник Десант :150845069 703995190280760 658682955368931434 n1

„Изненадата на тези избори – Патриотичната коалиция ВОЛЯ и НФСБ, бързо набира съмишленици сред избирателите. Те я нареждат на трето място с 12, 3% в експресно телефонно проучване на политическите нагласи на световно неизвестната SocialMetrix, проведено дни след оповестяване на новината. Така коалицията на Веселин Марешки и Валери Симеонов има шансове да стане най-големият патриотичен играч на сцената.

След отделянето на НФСБ от ОП и обявената от Веселин Марешки пълна мобилизация на патриотичния вот, двете формации дърпат избиратели с ясната си програма за безплатни лекарства за ученици до 18г. и пенсионери над 65г., за справедливи цени на горивата, както и със заявената категорична позиция за опазване на консервативните семейни ценности.

Към момента нито една партия, освен тази коалиция, не е обявила програмата си. Закъсняват много. Затова изпреварващият ход е печеливш.

Няма българско семейство, което да не отделя голям бюджет за лечение и лекарства за децата и пенсионерите. Така че е нормално тази идея на лидера на ВОЛЯ, възприета и от НФСБ, да се превърне във важен фактор за подкрепа на 4 април, смятат социолозите.

С 23,5 % ГЕРБ продължава да е първа сила като специалистите отчитат тенденция на увеличение на разликата й с БСП, която събира 18,7 на сто от вота на българите. Четвъртата позиция е за ДПС, чийто твърд електорат би й донесъл 9,1%, а след нея е „Има такъв народ“ с 6,7%.

Противоречивите послания на „Да, България“ за коалиция с БСП разколебават дори нейните твърди ядра и намаляват шансовете й да излъчи представителство в 45-ия парламент. Към момента хората на Христо Иванов имат подкрепа от 4,5%, които според експертите, бързо могат да се стопят под четирите процента, ако продължат да водят предимно негативна кампания и да имат разногласия за ориентацията им.

Предизборното образувание „Изправи се. Мутри вън“ остава под бариерата.

Избирателите не се припознават в заявената амбиция на Мая Манолова и колегите й от „Отровното трио“ да се представят като нови в политиката и като алтернатива.

Останала сама в надпреварата, ВМРО е без големи шансове да е отново във властта. Партията на вицепремиера Каракачанов събира към момента 2,1% от гласовете на сънародниците.“                                                                                                                  Капитан : Е дами и господа, политическият цирк отвори врати! Знае се, че най-много се лъже преди избори и след лов, но ние сме сигурни , че родните партии, ще стигнат до невиждани висоти! А от опит знаем, че Марешки и Симеонов няма да си оставят магарето в калта при това надлъгване! Въпросът е само един : Да не вземем да изберем магарето!                                                Вуйчо Страхил!