Плевненлиев: Ако VW избере Турция, ще навреди на имиджа си на Балканите!

0
плевнелиев
снимка:БТВ новините Източник : Днес.бг

итката изглежда решена, но уж победеният не се предава“, така журналистът Михаел Мартенс описва битката за завода на „Фолксваген“ в своя материал за ежедневника „Франкфуртер алгемайне цайтунг“. Статията носи заглавието „Локация – мечта“ и се фокусира върху конкуренцията между България и Турция.

Пред немското издание говори и бившия президент Росен Плевнелиев.

„Берлин непрекъснато говори за върховенството на закона, но когато стане дума за пари, автократът Ердоган е достатъчно добър партньор“, коментира Плевнелиев. Той предупреждава Берлин, че решение в полза на Турция би навредило на имиджа на Германия на Балканите.

В писмени отговори премиерът Борисов изброява пред изданието предимствата на българския трудов пазар, както и данъчната система и финансовата стабилност на България, предаде БНР.

„Всички парламентарно представени партии са единни в подкрепата си за чуждестранните инвестиции, което е гаранция, че държавната политика няма да се промени при смяна на властта“, подчертава още Борисов, като припомня, че големи германски концерни отдавна са представени на българския пазар и са доволни от инвестицията си.

Българският премиер направи подобни коментари през миналата седмица и пред друго немско издание – „Ханделсблат“.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук