Петков : На прага на петата вълна сме, ваксинирайте се без страх!

0
28
kiril petkov2 bgnes1
Източник : Днес.бг

Вече има над 2 милиона напълно ваксинирани българи и ако успеем да достигнем 75% на ваксиниране, заедно ще избегнем затваряне на икономиката и училищата.

Това заявява министър-председарелят Кирил Петков във видеообръщение, което е публикувано на страницата на „Продължаваме промяната“.Петков уверява отново, че няма да има задължителна ваксинация, докато е премиер.

Всички ние искаме да няма ограничения заради Covid – 19 и да няма лични ограничения като зеления сертификат. Изборът на всеки един от нас е свободен, но и всеки един от нас носи своята отговорност дали ще се справим като държава, посочва премиерът.

По думите му за последните 3 дни 100 хиляди души избраха да се ваксинират. Не трябва да ни е страх от ваксинацията, попитайте и личния си лекар, призовава той.

Във видеото Петков казва още, че сме на прага на петата вълна.

Да, изборът е на всеки един от нас и този избор трябва да остане свободен, но този избор има ефект не само върху личното здраве, но и върху цялото общество. Само заедно може да преодолеем тази поредна вълна. Разчитам на вас, казва още министър-председателят.