Пентагонът пусна видео заснето от дрона при инцидента над Черно море! Вижда се кой лъже! Видео :

0
555
mq 9 reaper uav1 l1
Източник : Дир.бг

Европейското командване на САЩ публикува видео, записано от безпилотния самолет MQ-9 Reaper по време на инцидента в Черно море с участието на руски изтребители Су-27.

На кадрите се вижда как изтребителите започват да изпускат гориво, докато се приближават към дрона, като в края на видеото се вижда повреда на перката на дрона.

Първоначално Пентагонът съобщи, че американското командване е било принудено да потопи дрона, след като той е бил повреден от руски самолет по време на прехващане. Според американската версия по време на прехващането руските самолети са хвърлили гориво върху дрона. Това вероятно е било направено, за да се замърси оптиката му.      https://youtu.be/LqsSYp-51Hs

Министерството на отбраната на Русия настояваше, че не е имало никакъв контакт и че дронът е паднал поради „рязка маневра“. В руското изявление обаче не се споменава за хвърляне на гориво върху дрона.

Вчера бе съобщено, че американските власти са премахнали дистанционно софтуера на падналия дрон, като и от руска и от американска страна бе заявено, че ще се опитат да вдигнат машината от дъното на морето.1678963221 sistemen bufer 131

Вчера руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини САЩ, че са пренебрегнали факта, че Русия е установила ограничения за полетите в района на Черно море след началото на руската военна операция в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на негово интервю за държавната телевизия.

Според Лавров този факт е бил добре известен на американската страна.

Може би не е трябвало да летят там, тогава би било екологично, отбеляза Песков в интервю за програмата „Москва. Кремъл. Путин“ на руската държавна телевизия „Россия-1“.

Катастрофата на американския военен дрон за наблюдение над Черно море след прехващането му от руски изтребители се разследва, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, който отказа да коментира дали е имало намерение или мотивация при инцидента.

На пресконференция по време на официалното си посещение в Етиопия, Блинкън окачестви инцидента като „безразсъден“ и „опасен“, предаде Ройтерс.


ADS