Първан Симеонов : Кандидатурата на Хекимян е от немай къде!

0
385
parvan 8001
Източник : Дир.бг

”Кандидатурата на Антон Хекимян е от немай къде. Поредица от сондажи показва, че домакин на това състезание е кандидатът на сините.” Това заяви в ефира на БНТ социологът Първан Симеонов.

По думите му Борисов не е имал много вариации за кандидат.

„Идеята е да умекоти потенциална загуба. Второ – да се създаде усещане за над политическа кандидатура и да се отвори ветрилото на втория тур“, смята експертът.

Според политолога Димитър Ганев ГЕРБ е в серия по издигане на непартийни кандидати – проф. Герджиков, Габровски, сега Хекимян. Серия от лица, които нямат нищо общо с партията. „Основната цел, която си постави ГЕРБ е излизане от политическата изолация. Хекимян не се вписва в тази линия. Основната идея е изборите да се решат в два тура“, обясни той.

Според него издигането на непартиен кандидат цели привличането на периферията. „Хекимян не е свързан с управлението на столицата. ГЕРБ имат присъствие в управлението на Столична община от 18 години. Явно се търси форма на освежаване“, допълни Ганев.

Медийният експерт и университетски преподавател доц. Георги Лозанов от своя страна изрази мнение, че кадрите на ГЕРБ са силно свързани с управлението на София.

„Изведнъж получаваме човек от друг бранш. Дори „Възраждане“ са много по-тихи и не с тяхната характерна реторика и агресия на говоренето“, посочи той.


ADS