Остров Бали иска да ореже визите за руснаци и украинци!

0
43
768x4321 8
Нюз.бг

Властите на популярния ваканционен остров Бали в Индонезия поискаха затягане на визовия режим за руски и украински граждани, след като такива туристи бяха хванати да работят нелегално, съобщава „Ройтерс“.

По официални данни за туризма руснаците са сред най-големите групи чужденци, посещаващи Индонезия. Най-малко четирима руски граждани бяха депортирани този месец за нарушения на визовия режим, след като имиграционните власти многократно предупредиха чужденците в Бали да не работят с туристически визи.

Губернаторът на Бали Уаян Костер съобщи, че е поискал от Министерството на правото и правата на човека да затегне визовите изисквания, като отмени възможността за получаване на виза при пристигане специално за руски и украински граждани поради поредица от нарушения.

„Тъй като са във война, те отправиха към Бали, включително тези, които търсят удобство или са дошли да работят тук“, добави той. По негови думи ограниченията са насочени към тези две страни, тъй като нарушенията на техните граждани са „по-значителни“ от тези на други.

Този ход идва в момент, когато индонезийците се оплакват от действията на някои руски туристи в Бали. Такъв пример е руски модел, позирала гола на свещено дърво, както и мъж, блъснал пешеходец при шофиране под въздействието на алкохол.

Индонезия позволява на граждани на определени страни да кандидатстват за виза при кацане в страната, а други трябва да кандидатстват преди заминаването си за дестинацията.

Над 77 500 руснаци пристигнаха в страната от Югоизточна Азия между септември 2022 г. и януари 2023 г., тъй като COVID ограниченията бяха облекчени, в сравнение с около 88 000 през същия период точно преди пандемията.

Около 8800 украински посетители пък са пристигнали между септември 2022 г. и януари 2023 г.

Известен със своите плажове, храмове, водопади и нощен живот, Бали привлече 6,2 милиона чуждестранни посетители през 2019 г. – годината преди пандемията.