Организатор за търговията с вот : До 150 лева за глас на предстоящите избори. Простотията ни пречи!

0
455
pari bgnes21
Днес.бг

До 150 лева стига цената на един глас на предстоящите през април избори, разказва пред bTV организатор на търговията с вот. Той е на върха на пирамидата вече 20 години, в която влизат бос, тартори и изпълнители. Последните имат за задача да контролират гласуването по секциите в деня на вота.

“Отива една кола, взима ги, кара ги до секцията, от секцията се проследяват като влязат вътре. Предварително пак им напомнят така, така, този и този номер на партията… или му го записва на ръката, кръстчето или хикса и това е. Слагат си хора пред секциите, виждат кой влиза, кой излиза, подсещат ги къде трябва да направят, какво трябва на направят“, обяснява организаторът на схемата.

Паричният поток тръгвал от политиците към босовете чрез подставени лица. Зависи доколко политикът иска да влезе в политиката.

“Ако примерно в някой район има мандат от десет депутата, всеки се бори за преференция и той си плаща за тази преференция. Един политик никога няма да отиде директно да даде пари, който и да е той. Има си хора. Навсякъде – изпълнител, подизпълнител и на подизпълнителя – подизпълнител“, разказва още мъжът.

Според него местните босове и тарторите в махалите са добре известни на полицията.

Капитан : Оня ден по НОВА ТВ. един 40 годишен мъж заяви следното : “ Ако ми дадат 150-200 лева ще гласувам за който искат! Аз съм безработен но съм интелигентен и образован! Завършил съм 11-ти клас“!

Дали безработният и образован господин знае че в момента в България се търсят работници навсякъде??? Дали е изчислил за колко дни ще му стигнат 150 лева? И дали знае че : На избори кебапчето безплатно после цял мандат излиза златно?!?


ADS