Коалиция „Ние, гражданите“ представи листата си и кандидата за кмет. Има амбициозна цел – втора политическа сила

3
6
MG 09611
Източник : Флагман

Доказани професионалисти и известни лица са номинирани за съветници от местната коалиция

Единствената местна коалиция, която се регистрира за участие във вота в Бургас „Ние, гражданите“ представи днес кандидата си за кмет и листата с общински съветници.

Амбициите са новото формирование да стане втора политическа сила в Бургас.

В „Ние, гражданите“ влизат Българската пролет, БЗНС, Радикал-демократическата партия, ЗНС Александър Стамболийски и Тракийското дружество. Коалицията се подкрепя от Гражданско движение „Сила“.

 

 

Листата е силна, има и интересна кандидатура за кмет на Община Бургас, анонсира шефът на предизборния щаб Илияна Мосинова. В първите места на листата са имената на Бенчо Бенчев, Ангел Божидаров, Тодор Ангелов, Степан Дадурян, Стоян Колев и други.
Илияна Мосинова(вдясно) е шеф на предизборния щаб, Бенчо Бенчев е считан за идеолог на коалицията, а Тодор Ангелов (вляво) – един от силните кандидати, които ще докарат немалко гласове 

Кандидатът за кмет е ново лице за бургаската политика – Теодор Шейков, който е завършил ПГРЕ „Г.С.Раковски“, а висшето си юридическо образование във Франция. Малко известен факт, който дори той самият няма да сподели, защото е безкрайно скромен, е че е помагал многократно на бургазлии, които се нуждаят от качествена юридическа помощ за защита от монополите и банките. Сочен е за  професионалист със солидно образование. До няколко дни Шейков се представи програмата си за управление, която е  амбициозна.

„Ние сме единствената местна коалиция и ще работим за гражданите на Бургас, без да се съобразяваме с партийните централи“, категоричен бе водачът на листата и идеолог на коалицията Бенчо Бенчев.

Бизнесменът, който има  шест години стаж като зам.председател на ОбС както винаги бе откровен. Днес открито говори и за повдигнатото му обвинение за укривателство и държане на по-голям брой от разрешеното боеприпаси. Бенчев е категоричен, че е чист пред съвестта си, не е направил нищо нередно. От думите му стана ясно, че през последната година е извършена мащабна ревизия на бизнеса му, не са открити никакви нарушения.

„За 67 години не съм нарушил нито веднъж закона. Хората, които ме познават знаят, че срещу мен има скалъпено обвинение. Изобщо не се притеснявам и вярвам, че правораздавателните органи ще са справедливи“, коментира Бенчо Бенчев.

Той е категоричен, че е невинен и времето ще го покаже. Срещу него се водела разпра от висшите етажи на властта, а проблемите му започнали от скандал със скъпия му автомобил. Бенчев допълни, че в новия ОбС „Ние, гражданите“ ще следва ясна програма за развитието на Бургас, подкрепата на социално уязвимите групи и поглед към проблемите на бургазлии.

„Радвам се, че успяхме да извървим пътя от създаването на група в ОбС до появяването на нашата коалиция – единствената местна коалиция, която ще се бори за доверието на нашите съграждани. Срещаме сериозна подкрепа от различни среди. Зад нас застава Съюзът на пенсионерите, както и тракийската общност в Бургас“, каза Тодор Ангелов, който е настоящ зам.-председател на ОбС.

„Ние, гражданите“ ще издигне кандидати за кметове в Твърдица – Кирилка Николова, Извор – Евгени Кондов, Равнец – Петко Пепеляшев. Листата ще е пълна – от 51 общински съветници.

Ето титулярните 11, както ги представи Ангел Божидаров

1 – Бенчо Бенчев, бизнесмен

2 – Ангел Божидаров, досегашен общински съветник

3 – Тодор Ангелов, председател на ТД „Екзарх Антим I“, зам.-председател на ОбС

4 – Дойчо Дойчев, областен председател на БЗНС

5 – Степан Дадурян, журналист

6 – Стоян Колев, досегашен общински съветник, финансов директор на „Фаркол“

7 – Гергана Арамова, технолог в консервната фабрика „Славянка“

8 – Теодор Шейков, адвокат

9 – Д-р Дора Здравкова, лекар от м.с.Черно море

10 – Георги Николов, журналист

11 – Георги Марков, щангист, трикратен световен шампион

 

 


- Реклама -

3 КОМЕНТАРИ

  1. Сбирщина убитаци, ще го гледате общинския съвет през крив макарон загубеняци. Единият подсъден червен милионер, другия ненормалник сумати партии смени, третия безработен некадърен адвокатин, четвъртия никога през живота си не е бил журналист, а е най-мързеливия от бившите оператори на Скат.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук