НАТО обмисля да предостави на Украйна МиГ 29 или F 16! Тогава войната свършва!!!

0
33
768x4321
Източник : Фрогнюз.

САЩ и страните от НАТО обмислят възможността да дадат на Украйна по-модерно западно въоръжение и разглеждат идеята да се предоставят на Украйна изтребители МиГ-29 или американски F-16, съобщи агенция ”Блумбърг”.

На фона на масираните ракетни атаки от страна на Русия Западът е длъжен да увеличи подкрепата си за украинската противовъздушна отбрана. Според Ставридис Украйна може да получи още високотехнологични ракетни комплекси от клас „земя-въздух“, системи „Пейтриът“ но също и тактически изтребители, пише американският о.р. генерал Джеймс Ставридис,

„Лидерите на страните от НАТО също така преразглеждат идеята, от която се отказаха в първите дни на войната: да предоставят или изтребители МиГ-29 от съветските времена (Полша вече предложи такива), или дори излишни американски F-16 – прости за усвояване многоцелеви изтребители“, пише Ставридис, според когото без такива мерки въздушната война по-нататък ще тръгне в полза на Путин.

Днес започна и срещата на външните министри на страните от НАТО в Букурещ. Тя е председателствана от генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг. На нея ще се обсъди увеличаване на военната помощ за Украйна, включително системи за противовъздушна отбрана, боеприпаси, гориво, лекарства и зимно оборудване.

Столтенберг заяви още, че Путин води „брутална война“ и добави: „Виждаме вълни от ракетни атаки, предприети умишлено срещу цивилни граждани и гражданска инфраструктура, които поразяват домове, болници и електрически мрежи.

Но има и трудни моменти за нас в Европа и за други страни по света. Вярно е, че всички ние плащаме цената за войната на Русия срещу Украйна, но нашата цена е в пари, докато украинците плащат с кръв.

Ако позволим на Путин да спечели, всички ние ще платим много по-висока цена през следващите години, защото тогава Путин и други авторитарни лидери ще разберат, че могат да постигнат целите си с помощта на груба сила.

Така те ще бъдат насърчени да използват още повече сила в други случаи. Това ще направи нашия свят по-опасен и ще направи всички нас по-уязвими“.