24 C
Бургас
понеделник, май 17, 2021
- Реклама -
дом Крими Намериха подводницата, няма оцелели!

Намериха подводницата, няма оцелели!

0
orig3
Източник : Дир.бг

Издирващите екипи намериха останките на подводницата „Нангала“ на дъното на морето близо до остров Бали.Подводницата изчезна в Балийско море с 53 души на борда. Маршалът на ВВС Хади Чахянто и началникът на щаба на ВМС адмирал Юдо Маргоно заявиха това пред репортери, цитирани от TACC.

„53 души на борда на „Нангала“ с бордов номер 402 са загинали“, цитира думите им порталът Kompas news. Според друг информационен портал Detik екипите са открили разрушената подводница на три части на дъното на морето.

По-рано президентът на Индонезия Джоко Видодо обяви спиране на опитите за спасяване на моряците от „Нангала“ и обяви членовете на екипажа за загинали.

Подводницата изчезна край Бали преди 5 дни. Според индонезийския флот тя се е намирала на 700 м дълбочина, а е била проектирана за 250 м. Кислородът в плавателния съд е бил ограничен.

Шест бойни кораба, хеликоптер и 400 души участваха в издирването. Сингапур и Малайзия също изпратиха кораби, а САЩ, Австралия, Франция и Германия предложиха помощ.

След апел на индонезийското правителство изпращаме въздушно-десантни сили да съдействат в търсенето на изчезналата подводница, заявиха от американското министерство.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук