Наложиха 10 000 лева глоба на шефа на РДНСК-Бургас, КПКОНПИ установи конфликт на интереси

0
milen nen4ev1
Източник : Флагман.бг

Конфликт на интереси е установен по отношение на инж. Милен Ненчев – началник на РДНСК – Бургас. Това съобщиха от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/, след като прие решения по образувани производства за установяване на конфликт на интереси.

Установено е, че до 04 август 2017 г. той е бил управител и едноличен собственик на „Консултант 7 БГ“ ЕООД, с предмет на дейност консултантски услуги, инвеститорски контрол и строителен надзор, след което прехвърлил капитала на дружеството на съпругата си. Тя е била едноличен собственик до 21 февруари 2020 г.

На 27 март 2018 г. е сключен договор за строителен надзор между „Консултант 7 БГ“ ЕООД и инвеститор, за осъществяване на строителен надзор на „Смесена сграда с паркинг“ в Бургас. В процеса на строителство на този обект, в РДНСК – Бургас, с началник инж. Ненчев, са постъпвали жалби за нарушения на ЗУТ.

Проверките, извършвани от негови подчинени служители, не са установявали каквито и да е нарушения при изграждането на сградата, чийто строителен надзор е осъществяван от дружеството, собственост на съпругата на началника на РДНСК, за което той е подписал и съответни писма до подателите на жалбите.

С решението на КПКОНПИ е наложена глоба в общ размер на 10 000 лв.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук