На изток от нас се оформя една страховита цивилизация, те се карат за външен министър!

0
99
962d2302f45b9f33719d4dd922c55027[1]
Фрогнюз

Русия има всички шансове да се превърне в огромна, въоръжена с ядрено оръжие, с неизчерпаеми ресурси Северна Корея.

Това каза пред БНР социалният антрополог Харалан Александров.

„На изток от нас се оформя една страховита цивилизация, очевидно в подем, колкото и да ни се иска да не е така, в която се пречупиха и икономическите санкции, и опитите да бъде създадена втора Русия – с обратен знак, демократична и либерална – в лицето на Украйна, която в момента се разпада и бива поглъщана по зловещ начин. … Нали си даваме сметка пред какъв риск е целият либерален ред. На фона на това тук се карат кой да е външен министър“.

Александров изказа мнение, че Путин би имал полза от това да убие опонента си Алексей Навални точно в този момент, защото това послание идва в началото на Мюнхенската конференция по сигурността:

„Всевластието функционира по този начин. То е в състояние да унищожи някогозаради удоволствието от това. То е в състояние да смачка слабия, за да покаже, че е силен. То е в състояние да демонстрира пред целия свят, който се е мобилизирал да се бори с него, че не зачита техните правила!

Путин е в предизборна кампания и саморазправянето с някой, който е дефиниран от руската пропаганда като агент на чужди интереси, изтръгва от корен възможността да има вътрешна опозиция. Смъртта на Навални се вписва идеално в най-добрата руска традиция на смазване на опозицията и на свободата, която е добре изследвана и прекрасно позната. Която е сила на една свирепа азиатска империя, която е във възход“.

В предаването „12+3“ социалният антрополог коментира и политическата ситуация в България и предстоящата ротация на правителството:

„Част от проблемите около трудното напасване и трудното седене в тази сглобка, която доживя до първата ротация, но ще видим дали ще премине към следваща сглобка, или ще се разглоби. Силно се надявам, че ще се пресглоби по добър начин“.

Според него ПП-ДБ компенсират намаляващата подкрепа за тях с гаранцията пред гласуващите за тях, че „дневният ред на евроатлантизма ще продължи да бъде налаган безкомпромисно“:


ADS