Мария Илиева подкрепи еко каузата на бургаския кандидат за Евро депутат Ивелина Василева!

0
evelina i maria

Да бъде създадена Европейска лаборатория за контрол на съдържанието на пластмаси и микро пластмаси в морската вода и морските обитатели в Бургас. С това се ангажира бургаският кандидат за Евро депутат от ГЕРБ Ивелина Василева. Екологичната й кауза бе подкрепена и от поп певицата Мария Илиева.

„Заради човешката дейност тонове пластмаса попадат в морето и застрашават морските обитатели. Опазването на околната среда е в нашето мислене, поведение и възпитание. Искам синът ми да живее в по-чист свят и да има грижа за него“, сподели изпълнителката в емоционално, съвместно видео с бургаския кандидат от Евро листата.

По думите на Ивелина Василева, която е и председател на парламентарната Комисия по околната среда и водите, подобен Европейски изследователски център е необходим, защото заради замърсяването на водните басейни с пластмасови отпадъци, микрочастици от тях попадат в рибата, която консумираме.

В атрактивното видео, което вече има хиляди гледания и стотици споделяния във социалната мрежа Фейсбук, Мария Илиева призовава „всички да помислим, преди да посегнем към поредните пластмасови прибори или към найлоновите торбички“. „Да се погрижим заедно за природата и здравето“, добавя звездата. Видеото завършва с посланието „Яко е да си еко“. То е добре познато като част от кампанията на Министерството на околната среда и водите по времето, когато Ивелина Василева бе министър на ресорното министерство. През 2016 г. тя даде старт на информационната инициатива, чиято цел е да достигне до българските ученици и да ги възпита в опазване на околната среда, грижа и любов към природата.

Ивелина Василева, която през целия си професионален път, е работила за опазване на природата като кауза и начин на живот, си поставя срок от две години, през който бъдещата Европейска лаборатория в Бургас да бъде оборудвана със съвременна техника и учените да започнат своите изследвания.

Сред приоритетите в кампанията за предстоящите избори за Евро парламент Василева поставя още изработване и приемане на дългосрочна стратегия за развитие на Черноморския регион и въвеждане на европейски сертификат „Зона, свободна от пластмаса“.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук