Корнелия Нинова: Създаваме общ ляво-център-патриотичен фронт с 16 партии Корнелия Нинова : Създаваме общ ляво-център-патриотичен фронт с 16 партии!

0
183
768x4321 14
Източник : Дир.бг

„Днес провеждаме среща с 16 партии, с които си сътрудничихме на месните избори. Това са партии от левия спектър, център и патриотични организации. Преди изборите си поставихме цел, заедно да променим досегашния модел на управление на ГЕРБ и постигнахме добри резултати.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг преди срещата.

Тя уточни, че това са партии, с които БСП има избрани кметове и общински съветници и с които формира мнозинства в общинските съвети по места.

„Тоест това вече е изпитано партньорство. Стъпвайки на този опит, сме се събрали да разговаряме как да го продължим и как да направим един голям фронт : ляво-център-патриотичен. Първата ни конкретна тема е бюджетът, как да си сътрудничим по тази тема, какви предложения да направим като парламентарно представена партия“, допълни Нинова.

На срещата Атанас Зафиров, като заместник-председател на БСП по коалиционната политика, приветства представители на „Български възход“, Партия на зелените, ПП „Свобода“, Политически клуб „Тракия“, ПП „Българската левица“, ПП „Правото“, ПП „Български социалдемократи“, ПП „Нова зора“, ПП „Българската пролет“, ПП МИР, Политическо движение „Социалдемократи“, „Движение за социален хуманизъм“, ПП „Съюз за отечеството“, ПК „Екогласност“, ПД „Социалдемократи“.

„Левицата“ не е поканена. „На тези избори в повечето райони те се явиха като наши опоненти. Даже, нещо повече – използваха наши кадри, бъркаха се в наши структури“, каза Нинова, като уточни, че така е било в Шумен, Сливен, Смолян, Видин. Според нея от „Левицата“ са съсредоточили кампания си повече срещу БСП, отколкото да я подчинят на общата цел срещу „модела ГЕРБ“.

Ваня Григорова, която беше издигната от БСП-София за кмет на столицата, също не присъства на днешната среща. Корнелия Нинова обясни, че причината за това е, че Григорова не е член на БСП, нито е представител на партия.

„Продължаваме промяната“-„Демократична България“ и ГЕРБ допуснаха това да се случи – Пеевски да стане формалният говорител, формалният премиер, той да решава проблемите, коментира тя и добави, че те трябва да отговорят защо го допуснаха, при положение че имат мнозинство“, посочи червеният лидер.