Кирил Петков : Паметника на съветската армия трябва да е преместен, но не и разрушен!

0
378
kiril petkov glasuva1
Източник : Фрогнюз

„Нямаше никакво напрежение при редене на листите за предстоящия вот. 6 партии сме в коалицията, успяхме да постигнем обединението, на което всички се надяваме“, каза пред bTV съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Миналата седмица Александър Дунчев, който беше народен представител от „Продължаваме промяната“ в последните два парламента, изрази несъгласие с начина на редене на листите. Той упрекна ПП, че влизат в съглашателство с ГЕРБ по места.

Петков категорично отрече това да е вярно и даже обясни, че е предложил мястото си в София на Дунчев, но той е отказал. „Листите бяха наредени по начина, по който вярвахме, че е най-добре. Това, което казах наведнъж – никой не е над каузата. Няма значение дали си на първо място, или на второ място.

Важното е съединението наистина да се случи, за да може да имам обединен фронт. Аз лично се радвам, че дори в нашия разговор аз му предложих моето място в София, за да покаже колко няма значение на кое място си в листите, ако заедно а имаме една обща кауза“, добави съпредседателят на ПП.

Той обяви и че в листите ще е и Лена Бориславова.

Петков коментира и Паметника на съветската армия, чиито плочи бяха счупени. По думите му трябва да се направи истински дебата за историята ни и в някакъв момент той монументът да се премести. Той е против разрушаването му, но „да е позициониран правилно спрямо истинската ни история“.