Кирил Петков : Край с политическите назначения. Предлагам да отзовем Пламен Георгиев от Валенсия!

0
17
k petkov ms bgnes21
Източник : Фрогнюз.

Ще обсъдим една точка, която е важна за новото правителство. Това е, че оттук нататък политическите назначения и назначения на хора, които не са свързани с професионалната дейност там, където отиват, особено в МВнР, приключиха.
Предлагам днес за отзовем Пламен Георгиев, който беше назначен като консул във Валенсия, Испания изцяло по политически причини. Нека това да бъде символа, че този тип политически назначения не са методът и начинът, по който ще се случват нещата оттук нататък.

Това обяви в началото на първото за годината правителствено заседание премиерът Кирил Петков.

Пламен Георгиев е консулът на България във Валенсия и бивш ръководител на КПКОНПИ. Той беше назначен на тази позиция след скандала с незаконните пристройки на жилището му.

В самото начало на заседанието Петков поздрави здравният министър и отчете успех във ваксинационната кампания. „Нашите цели са да спасим максимално много животи през следващите месеци, да сме сигурни, че правим всичко възможно да не затворим икономиката, че правим всичко възможно децата ни да годят на училище, а не да си стоят вкъщи.

За да се случва това, ваксинационната програма трябва да работи. Поздравът ми е към министъра на здравеопазването, защото само за вчерашния ден вече имаме 24 747 ваксинирани. От началото на новата програма имаме над 130 000 ваксинирани.

Нашата начална цел беше допълнително 300 000. Вече сме на 1/3 от тази цел, а сме само в първите дни на януари. Целта ни е ясно и вече имаме първия резултат“, каза министър-председателят.