Керванът с български туристи, шунка, салам и Русенско варено към Гърция, щe намалее!

0
stari dizeli
Източник : Днес.бг

Гърция въведе високо ниво на бдителност и контрол по границите с България, за да се предпази от разпространение на африканската чума по свинете, съобщи БНР.

Под силен контрол са районите в близост до границата с България. Абсолютно е забранено внасянето на свинско месо, проверките по граничните пунктове са постоянни.prase

Аграрното министерство, както и всички служби по контрол на храните, с повишено внимание следят разпространението на африканската чума по свинете в България и Румъния.
Оттам допълват, че българските власти съвместно с екипа за спешни действие на Европейската комисия прилагат всички мерки за локализиране на огнищата от чумата.

Министърът на земеделието в Атина е провел извънредна среща с фермерите за мерките по предпазване от разпространение на болестта и в Гърция.

Премиерът Кириакос Мицотакис посети днес министерството на аграрното развитие, за да се запознае със стратегията по предпазване от африканската чума по свинете.

А хотелиерите в Северна Гърция са доволни от българския туристически поток.

Както всеки петък, и днес е засилен трафикът на български автомобили по посока към туристическите райони в  Гърция.

За туристите, които ще пътуват с фериботи, властите информират да са на пристанищата поне два часа преди отплаване поради натоварения трафик.

„Българските туристи отново превзеха плажовете в Северна Гърция“, съобщават хотелиерите.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук