Кандидат-депутат от НФСБ в схема за фалшиви сертификати! Симеонов изгони много читави хора и сега се чеше по главата!

0
243
valeri simeonov1
Източник : Дир.бг

Кандидат-депутатът от НФСБ Величко Георгиев е бил посредник в схема за търговия с фалшиви зелени сертификати, съобщи NOVA след свое разследване.

В коментар на скандала лидерът на партията Валери Симеонов е заявил пред медията, че още утре ръководството се събира, за да го изключи от партията. Георгиев ще бъде призован и да се откаже от кандидатдепутатското си място.

От офиса на главния прокурор Иван Гешев са потвърдили, че вече е задвижено свалянето на имунитета му.

Това каза и в студиото на телевизията и директорът на дирекция „Национална полиция“, главен комисар Станимира Станев.

„Лицето, замесено в схемата с фалшиви сертификати, която разкри екип на NOVA, беше установено. То е с имунитет, тъй като е кандидат за народен представител. Поискано е свалянето на имунитета му“, каза Станев по повод разследването, което разкрива мащабна схема за издаване на фалшиви зелени сертификати.

Висшият полицай не пожела да назове името на кандидат-депутата с аргумента, че МВР е деполитизирана структура. Той спести и името на медиците, замесени в схемата, но потвърди, че те също са идентифицирани.

Според действащата схема фалшивите документи се получават само за два дни. На ден се издават между 15 и 30 неистински сертификата само от един лекар, твърди въпросният посредник, оказал се кандидат за народен избраник, пред екипа на медията, осъществил разследването.