Камен Алипиев – Кедъра пред ФрогНюз : С работеща прокуратура отдавна щяхме да знаем за черното тото, а Боби Михайлов нямаше и да мисли за БФС!

0
190
kamenalipiev bgnes[1]
Камен Алипиев - Кедъра

Ако в България има нормална, политически независима и работеща прокуратура, следствието не зависи от политически решения, тогава отдавна щяхме да знаем, че не само във футбола, а и в други спортове като баскетбола функционира мрежа за черно тото. Ако не се замитаха под черджето скандалите, тогава всичко щеше да е напълно ясно и снимката на Боби Михайлов с Дан Тан щеше да е сама по себе си причина да подаде оставка и да не помисля за заемане на управленска позиция никога повече. Дори и да са се срещнали, само за да изпият по едно кафе. Има неща, които ние като общество не искаме да видим.

Това заяви в интервю за ФрогНюз журналиста Камен Алипиев – Кедъра.

Ето и цялото интервю:

Господин Алипиев, Борислав Михайлов подаде оставка и предстои да се проведе нов Конгрес. Има ли вариант тази оставка да не бъде приета? Вече се появиха такива опасения. Сашо Диков заяви пред медията ни, че Михайлов е хвърлил оставка с половин уста и е намекнал тя да бъде отхвърлена.

Боби Михайлов наистина си подаде оставката, просто защото ножа опря до кокала. Нямаше друг ход. Същото се случи и преди четири години, когато оставката му беше подадена от други хора – в случая Бойко Борисов. Просто му казаха да си ходи. Сега го направи, защото общественият натиск беше много голям, ходи в парламента, викаха го в КПКОНПИ. На него не му се тръгва, очевидно от поведението му.

Но ми е много мъчно, че хора като Боби Михайлов, Йордан Лечков, Емил Костадинов са забравили всъщност къде се намират. Благодарение на своя нелош, вътрешно капсулиран в БФС живот, не могат да видят голямата картина и не могат да разберат, че причината за оставката им не са журналистите и хората от българското общество, ако имаме такова въобще. Причината са самите те, поради тоталната им невъзможност да управляват. Доказаха го през последните 18 години.

Това е един процес, който адски много си прилича с всичко, което става в държавата. След като Бойко Борисов и Делян Пеевски могат да се върнат препрани, благодарение на така наречената “сглобка” или “некоалиция”, защо да не се върне и Боби Михайлов? Всичко може да се очаква.
Тоест очаквате, че Михайлов пак би се кандидатирал?Много ми се иска да не се кандидатира. Версията ми по въпроса е друга – че Михайлов няма да се кандидатира, но тези така наречени “здрави сили”, които управляват БФС ще направят всичко възможно – дали лично, или чрез свои проксита, да останат в управлението на БФС.

В крайна сметка всичко опира до власт и пари, а никой не бяга от това. И никой у нас не разбира, когато се е провалил – не само във футбола, не само в политиката. Обикновено хората с власт и пари се обграждат с послушковци, които само ги хвалят. Затова не могат да разберат, че са се провалили с гръм и трясък и глупостите, които са направили, са дългосрочни щети върху цялата система на българския футбол, ако тя изобщо съществува.