К. Бачийски : Промяна може и трябва да има!

0
36
1572362569488731

Всеки добър отбор има нужда от добър капитан!
Днес ви представяме Константин Бачийски – водач на листата в Бургас с преференция 101.
Ето неговите послания към Бургас:
Кажи ни три факта за теб❓
✅ От 2017 година на организирам с лични средства доброволческите „чети“ за опазване на честността на вота в избирателните секции в Турция, където гласуват българските изселници. Така заедно с моите съмишленици успявам да осуетя опити за грубо манипулиране и подмяна на вота в полза на външни интереси и партии.
Разкрих пред българските граждани опит на община Бургас да прехвърли на фирми около „сараите“ единствения общински път до тази част от българското крайбрежие в Росенец и по този начин да го превърне в непристъпна частна собственост. Тази моя лична битка се превърна общонационална кауза, която изкара хиляди българи да протестират в цялата страна.
Бях сред малцината, които се бориха за връщането на държавността в овладения от частни компании ГКПП „Капитан Андреево“. Така сложихме край на изтичането на стотици милиони левове от държавната хазна към „чекмеджетата“.
Защо се кандидатираш на тези избори❓
✅ Промяната в България трябва да бъде необратима. Кандидатирам се, за да дам своя принос за това. За много кратък период в управлението на България успяхме да пресечем дългогодишни порочни практики и да спрем ограбването в държавна. Нанесохме удар срещу корупцията и няма да спрем до тук. Това е битка, която за мен е привилегия да водя вече 12 години. Участвам, защото зная, че Има как България да се конкурира с най-успешните държави и икономики.
Как си представяш промяната в Бургас❓
#Има как Бургас да застане до съседни градове като Истанбул и Солун, вместо да се сравняваме с Варна и Стара Загора. Това е план, по който аз и моят екип успешно работим от години. Целта е да следваме и да се съизмерваме с тези икономически, финансови и културни центрове, но не като мащаби, а като успешни модели за привличане на капитали.
#Има как Бургас да се възползва от огромния потенциал на летище, връзка с магистрала, с ж.п. линии и пристанище. Това са преимущества на инфраструктура, която от над 20 години се занемарява и унищожава.
#Има как Бургас да привлече свободни капитали от цял свят и да превърне в предимство ключовото си разположение между Изтока и Запада.
#Има как Бургас да е генератор на икономически промени за цяла Югоизточна България, които ще я направят ключов търговски център.
#Има как Бургас да влезе в семейството на проспериращите градове. Първите важни стъпки вече са направени
Коя е твоята кауза и има ли как тя да се случи❓
Трансформирането на старата военна авиобаза в Равнец в свободна икономическа зона с международно летище, включително и терминал за обслужване на карго товари от цял свят. Потенциалът на такава зона се измерва с хиляди работни места и ще направи Бургас пресечна точка на потоци от свободни капитали и международни инвеститори.
Важна част от моята концепция е изграждането на модерна инфраструктура за достъп до един от най-важните в икономическо значение мегаполиси в света – Истанбул. Логичен елемент от всичко това е разширяването на ГКПП „Малко Търново“ и на пътя Малко Търново – Бургас, за да може да се свърже с бъдещата автомагистрала „Черно море“.
От значение за свързаността на града и региона е съхраняването на съществуващите корабни места от 9 до 14 на пристанище Бургас и изграждане на нови дълбоководни терминали за обслужване на товари.
Всичко това са част от точките в моя 10-годишен икономически план за развитие на Бургас и региона. Като народен представител в 47-то и 48-то НС постигнах напредък по всяка една от тях и ще продължа да работя и занапред.
През 2019 като общински съветник в Бургас спасих от унищожаване летателните способности на пистите в авиобаза Равнец. Финансирах с лични средства изготвянето на документацията за лицензиране на второто международно летище в Бургас – Равнец. Проектът ми беше заложен, като модел в икономическата програма на „кабинета Петков“.
Трябва ли хората да илязат да гласуват❓
✅ Всеки трябва да даде своя личен принос за развитието на държавата или най-малко за своето родно място. А това може да започне с упражняване правото на глас. В деня на изборите всичко зависи от хората.