Home Хумор Илон Мъск показа на Рогозин „Американската метла“ и му затвори устата!

Илон Мъск показа на Рогозин „Американската метла“ и му затвори устата!

0
53
maxresdefault1

Основателят, генерален директор и притежател на компанията SpaceX типично в свой стил отговори със съвсем кратък туит от само две думи!

Илон Мъск показа на Рогозин „Американската метла“ и му затвори устата
Илон Мъск

Илон Мъск даде отговор на ръководителят на Роскосмос Димитрий Рогозин относно неговото изказване, че Русия спира доставките на руски ракетни двигатели за САЩ и нека сега те там „да летят на метлите си„.

Основателят, генерален директор и притежател на компанията SpaceX типично в свой стил отговори със съвсем кратък туит от само две думи – „Американска метла“. В поста е добавен и интересен клип, който показва работата на най-съвършената и най-надеждна ракета-носител Falcon 9, първата степен на която може да каца вертикално и е за многократно използване.

Мъск добави и препратка към поредното успешно изстрелване на ракетата носител Falcon 9, която успешно изведе в орбита нова партида от 47 изкуствени спътника за сателитния интернет Starlink.

Едновременно с това бе засегнат въпроса за осигуряването на сателитен интернет за Украйна и бързото доставяне на съответните терминали – нещо което съвсем не се хареса на Рогозин.

Илон Мъск отговори на ръководителят на Роскосмос, че в Украйна се наблюдават странни прекъсвания в работата на интернет и направи доста саркастичен коментар по повод лошото време.

Това е очевиден намек за инцидента в Румъния от 2 март, когато в крайбрежието на Черно море падна спасителен хеликоптер, който бе изпратен да търси изчезналия от радарите изтребител МиГ-21. В резултат от тази катастрофа загинаха седем румънски военни, а като официална причина бе посочено „лошото време“.