И Нинова подаде оставка! Кой ще оглави БСП?!?

0
88
0000569793 article2[1]
Дир.бг

Лидерката на БСП Корнелия Нинова подава оставка от водаческия пост в партията заради катастрофалния резултат на социалистите на предсрочните парламентарни избори и на вота за ЕП.

„Поемам политическата отговорност и подавам оставка. Свиквам Националния съвет“, обяви Нинова пред медиите след заседание на Изпълнителното бюро, което е уведомила за решението си.

В отговор на въпроса как вижда политическото си бъдеще, тя отвърна: „Виждам го добре, ще живея“.

Нинова обаче не отговори дали ще се кандидатира отново за лидерския пост на преки вътрешнопартийни избори. В момента съм лидер в оставка, а не кандидат за лидер, отвърна тя на въпроса дали ще участва отново в състезанието.

По устав някой от зам.-председателите на партията трябва да поеме управлението, обясни тя. Нинова уточни, че остава депутат и няма намерение да напуска парламента.

Тя призова уставът да запази прекия избор на председател на БСП от всички членове на партията.

„Аз съм избрана от всички членове на БСП в пряк избор. И призовавам това да се запази така, който и да е председател“, заяви соцлидерката в оставка.

Нинова многократно беше призовавана от настоящи и бивши членове на партията да подаде оставка, както и да не се кандидатира за втори мандат, който е противоуставен, каквото намерение имаше до вота. Последният апел да освободи водаческото място в БСП беше демонстриран вчера от младежите социалисти, които спуснаха транспарант над централата на „Позитано“ с искане за оставката й.

В същото време Нинова обобщи два дни след изборите, че БСП е най-голямата лява партия и е останала единствената вляво, влязла в парламента, но представянето й е катастрофално и затова подава оставка.


ADS