Хиляди викат ”Оставка” под прозорците на Борисов, а ”Мафия” под тези на Горанов /снимки!

0
109
protest 1341
Източник БГНЕС

Огромен протест пред Народното събрание. От партия “Възраждане” поискаха за пореден път оставката на правителството, а по време на демонстрацията се стигна и до сблъсъци с полицията. Вече има един арестуван.

На жълтите павета се събраха стотици хора първоначално, но в момента те са хиляди. Според тях кабинетът е некомпетентен, а информацията, която се дава в условията на кризата е разнопосочна и объркваща. В момента всички протестиращи се преместиха под прозорците на МС и викат „Оставка“. Към тях се присъединиха и хора, които нямат нищо общо с „Възраждане“, но не искат повече страната ни да бъде управлявана по този начин. Прави впечатление, че има много млади хора и цели семейства, дошли с малките си деца.

Според някои медии, близки до властта, на протеста присъстват 50-на души. Колоната от протестиращи, която се движеше към Министерски съвет, спря пред министерството на финансите. Там демонстрантите викаха „Мафия!“ и мощно освиркаха институцията, ръководена от министър Владислав Горанов. Два кордона полицаи пък са се подредили пред здравното министерство, за да пазят министър Кирил Ананиев от „народната любов“. „Мафия“ и „Оставка“ в момента всички викат и пред вратите на неговото ведомство. Протестиращи отбелязаха, че само пред президентството няма кордони с полицаи.

Вижте протеста в снимки:

Снимки: БГНЕС

.

.

.

.

.

 


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук