Голям цирк : БФС отменя конгреса на 18-ти Март!

0
46
orig1
Източник : Дир.бг

БФС ще отмени днес конгреса, който трябваше да е на 18 март.

Решението ще бъде официализирано днес на заседание на Изпълкома, като се очаква гневна реакция от опозицията и щаба на кандидат-президента Димитър Бербатов.

Аргументацията:

Казусите и юридическите пируети около битката за власт във футбола ни са толкова много, че отново сме оплетени в тях. БФС ще отложи конгреса най-вероятно за лятото, за да се изчака решение по делото в Софийски градски съд, по подписката именно на опозицията. Още няма посочена дата по това дело, а Футболният съюз ще се аргументира с това, че няма смисъл да насрочва конгрес сега за 18-и март, а после да се наложи да се прави друг, ако съдебното решение е такова.

Форумът е редовен и трябва да се проведе в рамките на 2022-ра година, като ще бъде и изборен. Освен това дело, по казусите около БФС вървят още цели четири, по различни жалби.

След извънредния конгрес през октомври, който стана изборен по искане на опозицията, Борислав Михайлов остана президент и бе гласуван нов състав на Изпълкома.

Резултатите от този конгрес обаче още са в графа „чакащи“ – внесени са в Търговския регистър, но тъй като има жалба от няколко клуба, продължават да не са официално влезли в сила. И съвсем очаквано, този апел нямаше как да мине през три инстанции до 18 март, когато е следващият, вече редовен конгрес. Изобщо – пълен лабиринт от юридически казуси.

Например, че ако на 18 март, хипотетично, бъде избран различен президент и друг състав на Изпълкома, ще имаме два внесени такива. А срещу новия (ако има такъв) може да се появи съответно жалба пък от загубилите… И тогава да имаме два пакета с ръководства и взети решения от конгреси на една и съща организация, които чакат да бъдат одобрени или не от съдебните инстанции след апелите срещу тях.

И ето това също ще е част от аргументацията на БФС да отложи конгреса, което несъмнено ще вдигне нов бунт срещу управниците в централата.