Георги Георгиев за Фрог: 2020-2021г. мафията беше отстъпила за малко. Сега се завръща по-брутална отпреди!

0
300
georgi georgiev1
Източник : Фрогнюз.

Днес председателят на Гражданското движение ”БОЕЦ” Георги Георгиев посочи, че внася жалба срещу Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС), чиито членове са получили парични бонуси в особено големи размери. Те отказват да оповестят какви суми са получили.
Мандатът на ИВСС e изтекъл от три години и техните решения в определена степен граничат с нелигитимност. Това не им пречи да получават неправомерно милиони за заплати и бонуси. Свършената от тях работа за 2022г се изразява в пазенето на Гешев от многобройните сигнали и същевременно показване на добрия имидж на Главния прокурор.

Председателят на Гражданското движение „БОЕЦ“ Георги Георгиев коментира пред „ФрогНюз“, че вероятните бонусите, които служителите от Инспектората към Висшия съдебен съвет са взели възлизат на 20-30 000 лв. на човек. Заплатите на работещите там са в размер на 10-11 000 на човек. Тези заплати са по-високи от тази на председателя на Народното събрание.

Георги Георгиев посочи, че Гражданско движение „БОЕЦ“ е завело дело срещу Инспектората към Висшия съдебен съвет заради това, че те формално предоставят дадена информация, но реално укриват конкретиката какви бонуси са получили, какво и какъв е размерът за съдебните инспектори. Оповестена е общата сума за заплати и бонуси.

Важно е да се разбере колко са бонусите на членовете на Инспектората и колко са бонусите на съдебните служители. Георгиев заяви, че въпросите за възнагражденията ги задават години наред. Георги Георгиев каза, че преди не е имало проблем да се даде яснота и конкретика по тях, но „миналата година стана голям скандал и сега ги е страх да покажат своята наглост.“ Тенденцията е, че разходите са увеличени със стотици хиляди левове.“

Георги Георгиев оповести, че отделно мандатът на Инспектората към Висшия съдебен съвет е изтекъл повече от три години: „Тяхната дейност в определена степен е нелигитимна. В този смисъл милионите, които взимат, са престъпление. Те паразитират върху обществото. Възмутително е, че през това време те пазят Гешев и Цацаров. Превземането на Сметната палата и НЗОК, чрез свалянето на техните ръководители и поставянето на техни, доверени хора, превръща тези институции в инструмент за обслужване на определени интереси.

Георги Георгиев заяви: „Мафията отстъпи леко в края на 2020 година и през 2021г., но сега се завръща още по-могъща и брутална отпреди.“ „БОЕЦ“ завежда дело в Административния съд и ще съди Инспектората за това, че нарушават закона тези, които трябва да следят за неговото спазване от други магистрати.

Според данни на „БОЕЦ“ общо 6 379 406 лв. са раздадени за заплати и 652 847 лв. са получили съдебните служители и членовете на ИВСС за 2022г. Възмутително е, че това е чисто бюрократичен орган, който няма никакъв вид оперативна власт.

Те са назначени по партийна линия. Георги Георгиев каза, че същевременно всички сигнали на „БОЕЦ“ са били „смачкани“. Това са: „ЦУМгейт“, „Недосегаемите“, „Pi ar Sevi Boiko“. През 2022г. „съдебните инспектори“ отчетоха още „заслуги“ – изпраха Гешев по сигналите на БОЕЦ за ЖОСИгейт и ГешевКилърГейт! Повече от недопустимо е, че със своята работа ИВСС се „самонаграждават“ с високи бонуси.

От „БОЕЦ“ казват, че „за съжаление и 48-ото Народно събрание не намери сили и време да прекрати мандата на този паразитен състав както на ВСС, така и на ИВСС! Смятаме, че инспекторите са получили тези милиони неправомерно, предвид факта, че след жалбата на Методи Лалов, Софийският районен съд постанови, че Теодора Точкова не е главен инспектор, актовете ѝ са незаконосъобразни, а Инспекторатът към Висшия съдебен съвет към настоящия момент не е действащ орган.“

От „БОЕЦ“ призовават: „Това трябва да спре! Тези хора трябва да си ходят незабавно, да връщат неправомерно получените пари и да отговарят пред закона!“ „БОЕЦ“ посочват, че това е „обща битка на гражданите срещу мафията.“

 

                                                                                                                  ФрогНюз