ДСБ иска третия мандат за ПП-ДБ и съставяне на технически кабинет!

0
47
768x432[3]
Нюз.бг

На 6 юли 2024 г. Изпълнителният съвет на ПП „Демократи за силна България“ проведе заседание, на което взе важни решения, става ясно от публикация на нейната страница във Facebook.

Партията изказва благодарност на всички български граждани за подкрепата към коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ и кандидатите на ДСБ, но оцени резултатите от изборите като незадоволителни.

Коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ беше определена като естествено обединение на хора с общи ценности и единствената алтернатива на корупционното статукво и гарант за европейския път и членството на страната в НАТО. Коалицията има нужда от допълнителна консолидация и по-ефективно взаимодействие.

На заседанието е било констатирано, че решението на ГЕРБ за провал на ротацията и провеждането на поредни извънредни избори задълбочава политическата криза и увеличава заплахите пред демократичната система.

Партията предложи на партньорите от „Продължаваме промяната – Демократична България“ да обсъдят и приемат механизъм за излизане от политическата криза чрез искане на третия мандат, който да се разглежда като „национален“. Управлението с този мандат под формата на „технически кабинет“ трябва да гарантира европейския демократичен, правов и антикорупционен ред, и съхраняването на парламентарната република.


ADS