Драмите на бургаския Общински съвет, или защо редник Райън не беше спасен!

0
trimata musketari
Източник : Грамофона.ком

Една ювелирна акция с кодовото название „Спасяването на редник Райън“ се провали с гръм и трясък в местния парламент на Бургас. Зад операцията с холивудско заглавие стои неуспешният опит на част от съветниците да запазят позициите на Константин Бачийски като председател на групата НФСБ-СЕК. Това разкри пред Gramofona.com неговият колега Ангел Божидаров.

Именно това е била и причината вчера Божидаров да напусне групата на НФСБ-СЕК. Решението му беше изненадващо, защото от близо година бившето острие на ТВ СКАТ вече не е член на Националния фронт за спасение на България. Въпреки това остана в групата на местния парламент и дори беше неин зам.-председател.

„Когато напуснах НФСБ оставих моите колеги да решат дали да напусна групата. Те решиха да остана, но след време се случиха някои неща, които ми дойдоха в повече“, разкри пред наш репортер Божидаров. Първото, което го ядосало било искането от групата да бъде премахнат Георги Дражев. „Всъщност това донякъде е нормално, защото той критикува ръководството.

Макар че в демократичните партии, това е така. Ама освен, че критикува ръководството, започна да критикува и Георги Манев“, обясни Ангел Божидаров. Това обаче, което наистина го вбесило било, че лично Валери Симеонов е поискал Константин Бачийски да бъде изключен от партия СЕК и махнат от групата в Общинския съвет.

Причината – Бачийски признал на бившия вицепремиер, че е помагал на Ангел Божидаров при поставянето на прословутите билбордове по време на кампанията за парламентарните избори. Именно тези билбордове изядоха главата на екс водещия на „Турбулентност“.

„Имаше забрана за преференциите. Това никой не го одобряваше от нас, защото смятахме, че така ще получим по-малко гласове, но всички го спазихме. В края на кампанията тримата лидери се съгласиха кандидатите да могат да агитират за себе си. Това, между другото, Валери Симеонов не ни го каза, а го научихме от колеги от ВМРО и Атака, ама какво да се прави – черти на характера“, разказа още Божидаров.

След като Симеонов поискал Бачийски да бъде изключен, започнали и тънките сметки.

„Групата НФСБ-СЕК беше голяма. С махането на Дражев оставаха шестима съветници, щом и аз напуснах обаче те вече са петима и това щеше да даде коз в ръцете на Георги Манев да не маха Константин Бачийски, за да не се разпадне групата“, обясни Божидаров. Провалът в предварително начертания сценарий дошъл неочаквано.

Съветниците вчера не подкрепиха искането на Манев и колегите му Георги Дражев да бъде освободен като зам.-председател на местния парламент. Един от решаващите гласове „против“ е именно на „редник Райън“. Това вбеси принципно импулсивния Георги Манев и той заяви на вчерашното заседание, че напуска групата. Така реално тя се разпадна още вчера.

В момента вървят преговори в различни посоки за обединяване на новите независими съветници, които ще се опитат да възродят групата. До 16 часа днес обаче заявление за създаването на нова група към местния парламент така и не е постъпило в деловодството на председателя.

Опозиционерите на Валери Симеонов пък също не стоят със скръстени ръце и мислят варианти за сформирането на още една малка коалиция в местния парламент. За петък пък обещават горещи разкрития за партийния живот в НФСБ и масовите изключвания на доскоро верни членове.                   Автор : Женя Петкова                                              Капитан : Публикуваме статията на “ Грамофона.ком“ без никаква намеса!

 

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук