Драми и интриги преди евроизборите в ГЕРБ, БСП и Патриотите!

0
0
evroparlament

Определянето на водачите на листите за европейските избори би трябвало да стане още в първия месец на 2019 година. Всяка от партиите вече обмисля своите фаворити.Вътрешнопартийните драми и удари под кръста тепърва предстоят, категорични са политиците.

При ГЕРБ основните претенденти са трима, всичките са жени – Мария Габриел, Евро комисар, Ева Майдел, Евро депутат и Лиляна Павлова – досегашен Евро министър, съобщава bTV.

При БСП – лидерът на ПЕС и бивш председател на партията на социалистите Сергей Станишев не крие амбицията си да води. Срещу него от ръководството на БСП обаче биха могли да изправят бившата му половинка – Елена Йончева.

При патриотите има заложена интрига, от чийто изход зависи дали ще се явят заедно или по отделно. „Атака” вероятно ще настоява водач да е Волен Сидеров, а ВМРО – Ангел Джамбазки.

„Повечето ни евродепутати се справят страхотно, само един не иска да бъде номиниран”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неофициално се знае, че това е Владимир Уручев. Така в общата бройка се отваря място, което би могло да е за Лиляна Павлова.

Ако Павлова не замине към Брюксел, би могла да измести Кристиян Вигенин от мястото –председател на еврокомисията в парламента, спекулират депутати. И допускат, че това може да го мотивира да се пренасочи към Евро парламента.

В БСП въпросът ще се реши на конгреса на партията на 26-и януари, а при патриотите също всичко още е на кантар.

Ако брекзит стане факт през март, местата на английските Евро депутати ще бъдат преразпределени между другите държави.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук