Данаил Кирилов откри нов арест, снима се в килия! Свещеници отслужиха тържествен водосвет!

0
kirilov v kilia
Източник : Днес.бг

Министърът на правосъдието Данаил Кирилов откри днес в Стара Загора нов следствен арест. На официалната церемоя присъстваха и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов, областният управител Гергана Микова, депутати и началници на затвори от страната.

Старозагорският митрополит Киприан и свещеници отслужиха тържествен водосвет.

„Имаме нещо ново, съградено с усилията на държавния бюджет, Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и администрацията на Старозагорския затвор. Това е сериозна стъпка напред и продължаване на политиката следствените арести да се месят в затворите. Това е шестият подобен случай“, каза министър Кирилов.

Новият затвор е с площ 600 кв.м. и капацитетът му е до 63 задържани лица. Спазена е препоръката за минимум пространствена площ, полагаща се на един арестант – 4 кв.м. Гарантиран е достъп до светлина,  връзка със социалната инфраструктура на затвора, има специално създадено място за извеждане на задържаните извън помещенията. Изграден е за година и половина.

В речта си за откриването Данаил Кирилов се опита да се пошегува и каза, че „пожелава в ареста да има по-малко хора, да има дефицит“.

След това обаче изтъкна, че „Имаме обаче завишена криминогенна обстановка, дефицит на справедливост. Надявам се правосъдието и правоохранителните органи да работят добре, за да са спокойни за правата и защитата си всички граждани“.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук