Да се регистрираш за 60 сек.! И в 16:59 ч. – белият феномен на кметския вот в Бургас!

0
223
169573985447011[1]
Източник : Флагман.

ПП-ДБ останаха без кандидат за кмет след безплодни преговори кой от двамата фаворити Найденов или Бачийски да отстъпи

Журналистическият екип на Флагман.бг, състоящ се от репортери, отразявали местни и парламентарни избори повече 30 години, остана безмълвен от разигралия се спектакъл в 16:55 ч. в сградата на Областна управа в Бургас. Ето какво се случи буквално броени минути преди да приключи регистрацията на кандидатите за кметове и общински съветници в ОИК-Бургас.

Спектакълът наистина представляваше инфарктна гледка – за главните герои, сценаристите, режисьорите, за членовете на ОИК и за нашия репортер. Както преди малко ви съобщихме, до 16:55 ч. имаше огромна вероятност ПП-ДБ да не регистрират никого за кмет в община Бургас.

Точно в този час, в ОИК влезе Милена Димитрова – председател на ИК на Димитър Найденов и предприе действия по регистрацията му за кмет. Около 30 секунди по-късно, по бяла риза, „влетя“  зам.-председателят на ПП СЕК Стоян Царев, с папка в ръка. Той наблюдаваше Димитрова. Не показа с артикулация или жест, че иска в същото време да извърши действия по регистриране на кмет и листа. Просто стоеше прав.

Още само 30 секунди след това, в залата буквално долетя огромно бяло „ято“ от мъже, водени от националния лидер на ПП СЕК Константин Бачийски. Сигурното до 16:59 ч. бе, че коалиционният му партньор от ДБ Димитър Найденов на практика се явява като независим кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет, начело с въпросната Димитрова.
Обстановката в заседателната зала на ОИК в 17:00 часа, когато регистрацията за всички трябваше да е приключила

Това, което ние установихме в този изключителен момент, е, че Константин Бачийски няма да е кандидат на ПП ПП, а ще бъде кандидат за кмет на своята партия ПП Средна европейска класа (СЕК). Мъжете, с които Бачийски влезе, всъщност са активисти от неговата партия, която за втори път е мандатоносител в Народното събрания на ПП ПП. Единствено изключение правеше Ангел Божидаров, известен в града като лице от СКАТ ТВ по времето на НФСБ.

Пред целия членски състав на ОИК-Бургас, който бе с изпопадали долни ченета от гледката, мъжете показаха стройна организация. Очевидно бе, че е имало предварителна репетиция кой ще седи и кой ще е прав. Те заеха позициите си мигновено, както следва:

Отляво надясно седнали: Деян Денев, Стоян Царев, Константин Бачийски, Иван Иванов, ново попълнение с изключително екстравагантна прическа.

Отляво надясно прави: Росен Топкаров, Николай Богов, Йордан Иванов, Бисер Русимов и Ангел Божидаров.

Бойната десетка регистрира Бачийски за кмет, издигнат от ПП СЕК и листа на ПП СЕК, водачът на която е Стоян Царев или Иван Иванов. Известно ни е, че до последната секунда е имало спор между двамата кой да е на първото място, поради което са теглили чоп и едва тогава Царев е пуснал принтера на партийния лаптоп. Облякъл е бялата риза и е пристигнал в ОИК. Кой е водачът в крайна сметка и цялата листа очаквайте по-късно.

Черно и бяло в нас се преплитат в неделим кръговрат…дрескодът на 10-аката беше впечатляващ и ще се помни дълго през годините

Втората по големина партия след последните парламентарни избори – ПП ПП, нито сама, нито с коалиционния си партньор ДБ, няма да има свой кандидат за кмет, което е абсолютен нонсенс в настоящите местни избори.