Чумата дошла с румънските туристи? Съседката ни разочарована от Борисов!

0
bate borisov
Снимка :БТА архив. Източник : Днес.бг

Румъния реагира с разочарование на думи на премиера Бойко Борисов, че чумата по свинете в България е пренесена от румънските туристи.

В петък вечерта на среща с кметове от Пазарджишко, Борисов заяви:
„С румънските туристи дойде, аз съм убеден. Те ядат по пътищата, хвърлят остатъците, минават после птици, прасета диви, изяждат. Ей сега чистим, чистим, чистим. То е огромен поток…“.prase

Тогава в Пазарджик премиерът се срещна с кметове заради протеста на хората срещу умъртвяването на домашните прасета.

В профила на румънското външно министерство във Фейсбук се изразява: „изненада и разочарование от начина, по който българският премиер се отнася към румънските туристи, допринасящи за растежа на българския Брутен вътрешен продукт“.

Заявява се още, че Румъния ще предостави на българските власти техническа информация от своите национални служби по санитарно-ветеринарен контрол и по сигурност на храните.

Соцлидерката Корнелия Нинова също не пропусна да критикува Борисов заради думите му.

„Внушението, че правителството води успешна външна политика, а Борисов е най-големият дипломат на Балканите беше опровергано от думите и действията на самия Борисов. Той ни вкара в дипломатически скандал със Сърбия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера северномакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румънските туристи за преносители на чумата“, написа Нинова в профила си.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук