Чети Горанов чети! И почни да мислиш, а не да обиждаш бизнеса, че са маргинали!

0
69

Искат от нас да продължим да държим служителите на работа без да извършваме никаква дейност и без да имаме един лев приход, коментира Кристиян Киров

Бизнесменът от Бургас Кристиян Киров е принуден да освободи от работа 50 1585161542212291работници заради коронавируса. Той изтеглил кредит от близо 2 млн. лева за хотел край Бургас, но отварянето на комплекса съвпада с кризата заради пандемията.

Искат от нас да продължим да държим служителите на работа без да извършваме никаква дейност, каза пред бТВ бизнесменът, който е собственик на хотел и на ресторант, коментира Флагман.

Според предприемача остава неясно как ощетените от вируса ще може да ползва свежият финансов ресурс.

Работодателските организации са скептични, че мярката, с която държавата планира да поеме 60% от заплатите на служителите ще е ефективна.

Мария Минчева от Българската стопанска камера изтъкна, че ако бизнесменът няма пари да внесе ДДС, не може да кандидатства за финансиране от държавата, което затруднява достигането на ресурса до тези, за които е предназначен.

„Искат от нас да продължим да държим служителите на работа без да извършваме никаква дейност, т.е. да нямаме приходи. При нулева дейност трябва да плащаме 40% от тези заплати заедно с всички осигуровки. Ще излезе, че държавата дава едни 10-20%“, добави Киров.

Затова той е решил да освободи целия си персонал от над 50 души.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук