Британското разузнаване : Русия е пред изчерпване в Украйна!

0
25
voina ukraina bgnes21
Източник : Фрогнюз.

Русия ще се бори да поддържа военната си кампания и Украйна може да успее да отвърне на удара. Печалбите на Москва са малки и Кремъл е на път да се изчерпи.Това каза в интервю шефът на британското външно разузнаване MI6 Ричард Мур в една от редките му публични изяви.

„Нашата оценка е, че на руснаците все повече ще им е трудно да намерят работна сила и оборудване през следващите няколко седмици“, посочи той и допълни – войските на Кремъл ще трябва да направят пауза по някакъв начин и това ще даде възможност на украинците да отвърнат на удара.

Шефът на MI6 каза, че някакъв успех на бойното поле ще бъде „важно напомняне за останалата част от Европа, че това е печеливша кампания“ – особено преди зимата, която вероятно ще доведе до натиск върху доставките на газ.

По думите му Русия е видяла „епични провали“ в първоначалните си цели – отстраняване на президента на Украйна, превземане на Киев и разединение на Запада.

Той нарече инвазията „ненадминат открит акт на агресия… в Европа след Втората световна война“.

Около 400 офицери от руското разузнаване, работещи под прикритие, са били експулсирани от цяла Европа, посочи шефът на британското разузнаване.