Бойко Борисов за Пеевски и Денков: Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си Бойко Борисов за Пеевски и Денков : Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си!

0
193
768x4321 18
Източник : Дир.бг

„Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си“ – така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира спора между премиера акад. Николай Денков и лидера на групата на ДПС в парламента Делян Пеевски.

Борисов каза, че на премиера Денков може да му каже, че хората  се изпотрошиха по заледените улици на София. Така че рискът за здравето на хората беше там, допълни лидерът на ГЕРБ.

„Нашият меморандум, договор или документ за управление е между нас и ПП. Това, което лидерът на парламентарната група на ДПС и премиера имат като спор си е тяхна работа, не е наша“, отговори Борисов на въпрос дали ако двамата /Пеевски и Денков/ не се разберат, ГЕРБ би бутнала сглобката.

По-рано днес Делян Пеевски публикува отрито писмо до Денков, в което го обвини, че не се справя с управлението, както и че е „онлайн премиер за собствен пиар“. Повод за писмото е реакцията на държавата след обилния снеговалеж през почивните дни, при който един човек загуби живота си, селища останаха без ток и отопление, влакове закъсаха на пътя. В почивните дни Пеевски също критикува Денков, за да му обясни, че „онлайн сняг не се чисти“. Премиерът пък го покани да хване лопатата сам.

На въпрос каква е ролята на ДПС в управлението той призова да се изгледа интервюто на Даниел Лорер от „Промяната“ по bTV тази сутрин. В него депутатът обясни, че през последните месеци Пеевски се е променил за добро и вече е станал говорител на европейските ценности.

Относно предупреждението на президента Румен Радев, че ще наложи вето на бюджета за 2024 г., ако парламентът на „озапти“ финансовия министър Асен Василев, той припомни, че именно той е назначил Василев за служебен министър през 2021 г.

„Конституцията дава право на президента да прецени. Ние като парламентарно мнозинство, както господин Лорер каза днес, трябва да приемем бюджета. Асен Василев през последната седмица заедно с нашите експерти направи доста корекции, които са в правилната посока, и аз мисля, че към този момент централния бюджет ще бъде подкрепен, ако така се работи до края“, коментира Борисов.