Бойко Борисов : Няма да се откажем от хартиената бюлетина!

0
28
b b1
Източник : Фрогнюз

Няма да се откажем от хартиената бюлетина. Нямаме доверие на машините на Мадуро. Точка. Това каза пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Атентат срещу демокрацията да се нарече ангажимент пред избирателите за смесено гласуване – не може да е атентат на демокрация. Така бе обявено сутринта. Искам да ви припомня през 21-ва година бе извършен точно такъв атентат срещу нас. На разпети петък приеха промените в ИК и на следващия ден бе обнародвано в ДВ.

С калния ботуш мачкаха правото на хората да гласуват. Имаше ненужен драматизъм, можеше да се прекъсне заседанието в 12 часа и да продължи на следващия ден. Декларирахме, че ГЕРБ и СДС ще оттеглят оставането на Обществения съвет и район “Чужбина”.

Той не значи нищо. А бе промотирано като забрана на българите в чужбина да гласуват. Кой определи цифрата 40? Решили сте 100. Върнете го пак 40, но как решиха 40?!  Те си търсят повод да излязат от парламента и да отидат на избори. Апокалипсисът след тях е непоправим. Знаят го Кирил и Асен и ДБ, но са приели тактиката на мълчанието. Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем.

Още днес да се върнем в зала “Изток” или “Запад” и да отворим тема не само за ИК. Вчера в Стокхолм арбитражът  осъди Финландия за 300 млн. евро за Газпром. Ако същият съд осъди подобно нещо и за нас нас, ние ще трябва да платим над 2 млрд. лева. От кой бюджет ще извадим тези пари?! Те не влизат в зала.

На Мадуро специалистите инсталираха софтуера. Ако така продължава няма да има парламент, а това е безотговорно. ИК е претекст. Мемораднумът с „Джемкорп“ не е прекратен- ето го. Вижте за какви измами става въпрос.