Борисов се обзаложи: Построим ли „Хемус“, БВП нагоре с 10-20%!

0
борисов
снимка:медия партнер.инфо Източник : Флагман.бг

С построяването на АМ „Хемус“ БВП на страната ще се вдигне поне с 10-20%. Това се обзаложи премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на близо 10-километровата отсечка между Ябланица и Боаза.magistrala struma

Ние сме чували всякакви глупости за „Хемус“ кой какво правил, но всъщност тя е била направена до Правец, разбирате защо, и въобще няма проекти. Никой никога не е мислил да прави „Хемус“, коментира Борисов пред журналисти и допълни, че иначе всички говорят за Северозапада и за Северна България.
„До края на 2022 година мисля, че ще подминем Плевен. Убеден съм, че за 2 години ще се справят и от Белокопитово до Търговище“, каза още премиерът.

По думите му финансовият министър е обезпечил плащанията за строителството, а регионалният действа във връзка с инженерните проекти за следващите лотове на магистралата.

Днес започва изграждането на 134-километровия участък от пътен възел „Боаза“ до пътя Русе – Велико Търново на магистралата. Той трябва да бъде завършен до 2023 г. За целта правителството отпусна над 1.1 млрд. лева.

- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук