Борисов : Искаме да управляваме в мир с всички партии!

0
26
Borisov1

Искаме да управляваме в мир и разбирателство с всички политически партии. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на предизборно събитие на партията в град Велики Преслав. По думите му в демокрацията има и власт, и опозиция.

„Много ми е мъчно за „Хемус“. Така се радваха хората… Магистралата тук до Белокопитово е готова и те не дават да бъде открита. Нарочно министърът на културата бави разрешителните. Не искат да я пуснат. На инат, за да не бъде открита преди изборите“, подчерта председателят на ГЕРБ, цитиран от пресцентъра на партията.

Той припомни, че автомагистрала „Хемус“ се строи от 1974 година, когато Тодор Живков прави първа копка.

„Построява я до Правец магистралата и там приключва. За да не стане грешка, ние отделихме 1,35 млрд. в отделна сметка за магистрала „Хемус“. Завършването на тази магистрала е единственият шанс Северът да се изравни с Юга. В момента 2-3 пъти Южна България надолу е по-добре от вас. И това се дължи на „Тракия“ и „Марица“, двете магистрали. Там са заводите“, обясни Борисов.

Той бе категоричен, че няма неизпълнено обещание и посочи няколко неща, които ще направи през следващ управленски мандат на ГЕРБ.

„Дадете ли ни гласовете си, „Хемус“ ще бъде възстановена веднага. 50-те лева на пенсионерите ще ги получават, докато не си замине Ковид. Моля Ви, отидете и се ваксинирайте! Септември ще има тежка Ковид вълна. 1000-те лева за медицинските работници на първа линия също ще продължим да изплащаме. Тези губят златно време. Губят време да чегъртат, вместо да ваксинират хората. Има от всички ваксини. Идете и се ваксинирайте“, призова Борисов.