Битката за Белия дом Републиканци зоват Тръмп да признае загубата!

0
0000468713 article21
Източник : Вести.бг

Все повече представители на Републиканската партия в САЩ призовават Доналд Тръмп да признае поражението си и да се пристъпи към прехвърляне на властта към Джо Байдън, спечелил убедително президентската надпревара.

До часове демократът ще разкрие своите избори за ключови позиции в Белия дом.

Изключително оспорвана бе битката за Белия дом. Броенето на бюлетините продължи дни наред, а резултатите в няколко ключови щата обърнаха играта. Изборите за държавен глава на САЩ не минаха и без скандали. Тръмп продължава да сее твърдения за манипулации и упорито твърди в социалните мрежи, че той е спечелил. Имаше и повторни преброявания на бюлетини, а исковете, заведени от изборния щаб на Тръмп, паднаха в съда.

Сега натискът към Тръмп от страна на републиканците се засилва. Мнозина определят опитите му да се задържи на власт като хаотични.

“Истинският въпрос е – колко щети ще успее да нанесе Тръмп преди Байдън да встъпи в длъжност. В момента действията му приличат на хвърляне на камъни по прозорците. Тръмп е политическият еквивалелнт на уличния лумпен”, заяви пред CNN бившият съветник на Тръмп, отговарящ за националната сигурност, Джон Болтън.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук