Българите в Мондрагоне хвърлят мебели, италианците-камъни! Видео :

1
308
maxresdefault

Напрежението между българи и италианци в Мондрагоне продължава да расте. Край жилищните блокове, на чиито 700 души бе наредено да не излизат, бе изпратена армия, за да потуши нарастващия бунт.

Видеа от мястото показват, как някои от недоволните българи излизат от терасите и започват да крещят, а един от тях хвърля столове по насъбралите се долу италианци. Те обаче не остават по-назад и отговарят на атаката, като започват да хвърлят камъни по колите на българите и да чупят прозорците им. Други кадри показват, че има и ранен полицай.

49 души са дали положителни проби за COVID-19 в жилищния комплекс. Властите помолиха всички живущи там да не напускат домовете си, докато не бъдат тествани. Това обаче не се хареса на работниците, главно българи заети в земеделието.                                                                                                        Те на няколко пъти се опитват да пробият загражденията, но охраната успя да ги върне обратно в сградата. Някои от тези, които са били заразени с коронавирус обаче са изчезнали. Според Rai става дума за нелегални работници, които се страхуват за изгубят работата си.0000274166 middle1

„По разпореждане на посланика ще отида на място и ще проведа срещи в кметството. Ще отида до болницата и се надявам да успея да поговоря с някой от сънародниците ни, макар и през мрежата“, казва Ермелина Пейчева, завеждащ консулска служба към посолството на България в Рим пред Нова тв.

Тя добавя, че е важно ситуацията да бъде изяснена на място.

„Ако можем да съдействаме на нашите сънародници и властите, ще е добре. Всичко, от което имат нужда, ще им бъде предоставено“, добави Пейчева


- Реклама -

1 коментар

  1. Не са българи! Българите, не изглеждат така и така не се държат.

    Кои хвърлят мебели в Мондрагоне, че не разбрах добре, г-н Капитан? Това, че могат да сричат на български и да се представят за българи, единствено и само когато им напече на задниците, не ги прави българи. В България всички тия са „турци“, а когато навън сгафят, веднага стават българи. И нека да не се чудим, как отново ще настъпи още по-голям пик на пандемията, щом ги изгонят от Италия и се върнат в гетата си тук в България. Тази тема е много обширна, но не ми се дискутира в момента, защото всички си мълчим и явно е безсмислено вече да ги коментираме. Те ни побеждават с численост и с простащината, която демонстрират от наше име на другите държави, които са имали неблагоразумието да ги допуснат до териториите си.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук