Home Култура Българин влезе в заведение в Германия без К-19 документи и ето какво...

Българин влезе в заведение в Германия без К-19 документи и ето какво му се случи!

0
19
1643002056 21
Източник : Блиц.бг

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок

Българин влезе в заведение в Германия без К-19 документи и ето какво му се случи
Снимка: Pixabay

Състав на Окръжния съд в Добрич призна наказателно постановление на компетентните власти в град Бремерхафен, Германия, с което е наложена глоба на български гражданин.

Н.С. е санкциониран за това, че на 3 декември 2021г. в град Бремерхафен е влязъл в заведение без да покаже удостоверение за цялостно ваксиниране или за преболедуване от COVID-19, изискуемо по закон.

Деянието е квалифицирано като административно нарушение по Закон за административните нарушения, Наредба за предпазване от коронавирус на провинция Бремен и Закон за предпазване от инфекции.

С постановлението, влязло в сила на 22 януари 2022г., на българския гражданин, е наложена глоба от 150 евро, като са му били възложени и процесуалните разноски в размер на 28.50 евро.

Делото в Окръжен съд – Добрич, е образувано след изпратено от германските власти искане за признаване на постановената финансова санкция.

Съдебният състав прецени, че не са налице основания за отказ и българският гражданин следва да плати 349 лева, равностойни на общата санкция от 178.50 евро. Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Варна в 7-дневен срок.