България без бъдеще: Родители обявяват война на управлението! Децата без родители – изоставени и от държавата!

0
499
samotna mayka
снимка:м.днес.бг

На 1 май в 11 часа пред Народното събрание родители ще обявят война на държавата и „ще почетат паметта на бъдещето на България“. Това е част от мотото на протеста им. Според тях, ако държавата продължава по пътя, по който е тръгнала, ще престане да съществува.
Златина Хаджипанайотова, юрист и родител на 3 деца, които са полусираци, обясни за сетен път, че те са останали без наследствена и персонална пенсия. А причината за това са 4 месеца липса на необходим стаж за наследствената пенсия, защото починалият им баща е работил в трети страни от където стажът не се признава.
Призовавам всички настоящи и бъдещи родители да застанат тук, пред тази сграда, за да подкрепят нашето събитие, защото ние тепърва ще изискваме от тази държава промяна на приоритетите ѝ. На първо място трябва да бъде българското дете и неговите права“, каза Хаджипанайотова пред камерата на Bulgaria ON AIR.
Емили Михайлова е на 19 години и не получава никаква пенсия, защото преди да почине баща ѝ не е събрал необходимия трудов стаж.
„Баща ми почина през 2016 година, малко след това си пуснах документите в НОИ, където ми казаха, че нямам право да получавам, поради липса на стаж от страна на баща си, който когато почина беше направил 12 години с над 70% инвалидност, тоест той няма как да работи, но държавата това не я вълнува реално“, разказа младата жена в ефира на „България сутрин“.
Тя каза, че въпросът е чисто морален, защото става въпрос за малко над 100 лева.


- Реклама -

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук