Баба-комарджийка инсценира кражба в Бургас!

0
435
768x4323 2

76-годишна жена инсценира кражба в Бургас и подаде сигнал в полицията за това, съобщава Областната дирекция на МВР в града.

Около 18.50 ч. на 14 февруари бургазлийката съобщила в Пето РУ, че около 16.35 ч. в района на ж.к. Изгрев е нападната от двама непознати мъже. По нейни думи крадците я блъснали в гърба и взели 70 лв., лични документи и дебитна карта, заедно с чантата й. Полицаите обходили района, жената е разпитана, а записи от охранителни камери били проверени.igralni mashinki1

След разследване органите на реда установяват, че 76-годишната жена е инсценирала грабежа. Оказва се, бургазлийката в 16.09 ч. е посетила игрална зала, а след около 30 минути се насочила към подлеза на Бургаска опера. Там, в бетонен кош за отпадъци, изхвърлила дамската си чанта, но преди това извадила от нея портфейла си и го прибрала-коментира Нюз.бг!

Впоследствие жената се качила в автобус и около 17.30 ч. слязла на спирка в ж.к. Изгрев. При проведените допълнителни полицейски действия заявената за открадната лична карта е открита в дрехите на бургазлийката.

Тя не успяла да обясни и да даде адекватни причини за действията си, а изхвърлената чанта е иззета по образуваното досъдебно производство. Работата по случая продължава от служители на Пето Районно управление – Бургас.