Ангелкова забърка нов нашенски скандал в Саудитска Арабия!

0
415
angelkova arabia1
Източник : Фрогнюз

Бившата министър на туризма и безспорна любимка на Бойко Борисов – Николина Ангелкова се забърка в нов скандал. Оказа се, че дамата е решила да отиде на среща с министъра на туризма на Саудитска Арабия, но не като негова фенка, а в качеството си на зам.-председател на комисията по туризъм в НС. Сиреч и като действащ депутат, каквато Николинка не е.

За странната визита сигнализира журналистката Лияна Панделиева, която повече от десетилетие следи процесите в ресор туризъм и познават в детайли особеностите на бранша. Логично е след изцепката на Николина Ангелкова да последват оправдания от рода на това, че предварително е била включена в списъка на делегацията, че не е знаела като каква я представят и т. н.

За 12 години гербаджийските кадри поне на това се научиха – да вадят от девет кладенци вода, за за покажат на публиката, че  по-невинни от тях няма.  Като нищо накрая саудитците да се окажат виновни за издънката. А Ангелкова – ни лук яла, ни мирисала.

Бившата министърка е била наясно, че отива на тази среща като представител на законодателната власт. И моралният казус остава да виси за нейна сметка, без значение с какво ще се опита да ни замъгли съзнанието.  Още докато бе на ръководен пост в изпълнителната власт, Ангелкова се похвали с немалко снимки,  на които я видяхме курдисана до известни личности.

През 2018  г. стигна до Холивуд, за да се щракне с Майкъл Дъглас, Силвестър Сталоун, Салма Хайек, Гал Гадот и още куп други знаменитости от големия екран. Това, обаче не я направи по-голяма любимка на българския народ. И ако днес си направите усилието да попитате близки и приятели какво наследство остави след себе си като министър, едва ли някой ще си спомни.

Психолози не изключват възможността Николина Ангелкова да е обзета от мания да се увековечава със световни знаменитости. Спорно е дали се касае за болест от типа “Щрак Марийке на портрет”.

Подобни състояния в науката са описани като „обсесивно компулсивно желание на човек да навакса липсата на самоувереност и липсата на близост“.  Специалистите казват, че все още няма лек за “заболяването”, освен когнитивна поведенческа терапия. Но да не се бутаме “между” краката  на експертите. Те най-добре си знаят.

Има  обаче нещо по-интересно. По наша информация т. нар. “големи медии” ще си затворят очите за скандалната визита на Николина Ангелкова. Дали по нечия заръка “отгоре”  или по вътрешно убеждение, един Господ знае. Главното е, че ще се мълчи.

Без много въпроси от същите медии бе подмината и декларацията на ексминистъра, от която още през 2017 г. се разбра, че си е купила имоти за над 1 млн. лева. Три от жилищата се оказаха на нейно име, а едно на дъщеря й. Разбра се, че  Ангелкова е декларирала 10 банкови влога в левове, евро и британски лири, чиято левова равностойност се равнява на 673 723 лв. Нищо чудно – средствата се оказаха нейни лични спестявания и дарения от роднини.

Файдата от визитата на наподобяващата на фотомодел Николина Ангелкова за страната ни е кръгла нула. Остава ни само да се любуваме на кадъра с височайшата особа от управлението на Саудитска Арабия. И разбира се на бляскавата й усмивка, загатваща, че и там е направила сериозни подобрения, придружени с финансови инвестиции.

                                                                   Невена Миткова, Фрог нюз