Борисов със самокритика за здравната карта: Ако е било лесно…!

0
745
boyko misli
снимка:Булфото архив

Премиерът Бойко Борисов демонстрира самокритика по време на последното заседание на правителството. По повод утвърждаването от Министерски съвет на националната здравна карта той казва, че ако е лесно, предишни министри, в ключително и негови, са щели да го направят.
„Ако е било лесно – да са я направили преди нас много. Много правителства са минали и са говорили по тази тема. А и за да съм обективен, ако е било лесно – и предишните наши правителства, другите министри, може и да са го направили и те. Така че продължавай напред и колкото може повече обяснявайте защо това трябва да се случва“, казва още Борисов                                                                                          Продължавайте, обяснявайте, говорете, напътства министрите си Борисов.
„Ние ще те подкрепим. Оттук нататък продължавай да я налагаш, да обясняваш, да я свързваш с последващите промени, които трябва да се правят.“, обръща се той към здравния министър Кирил Ананиев, пише „Труд“.
Ананиев отвръща, че мярката е временна и ще важи само до приемането на пакет от документи, който той ще внесе.
„Да, и затова излез и го обяснявай, говорете“, казва Борисов. Той дава пример със своето посещение в Пловдив в началото на седмицата.
„В болницата много хубави са станали нещата, хората са доволни. Защото аз питам пациентите и сестрите и санитарите, те най са обективни. Но то и с невъоръжено око се вижда – асансьори на по 30 години едвам са вървели, като почнеш от там. Хареса ми“, хвали Борисов свършеното.
След болницата се пренася на пътя Асеновград-Пловдив, коментира днес.бг
„На Нанков съм разпоредил да провери днес осветлението на трите кръгови. Няма да го познаете въобще този регион като минете, толкова е променен“, доволен е той. После заръчва да се осветят новите кръгови движения, за да не стане беля.
„По един локал, както се разбрахме, за да могат там предприятията и бензиностанциите да си работят. Много хубаво става. И продължението 5 км и 300 м, защото сега околовръстното на Пловдив е като полумесец. Тези 5 километра не му дават да се свърже, за да не влизат в града. Така че и това го направете. Но става добре. Пълно е с багери и трактори, работят хората. Така че, чакат го хората и до октомври трябва да го приключим. Макар че, като гледам и по-рано ще свършат.“, казва още премиерът.


ADS