Кирил Петков към депутат-русофил : Защо не сте в Одеса, като сте такъв мъж? Защо не си в Украйна?

0
605
1646136481769861
Източник : Флагман.бг

Дебатът за смяната на военния министър се изостри и отклони към други теми

Лидерът на проруската партия „Възраждане“ Костадин Костадинов предизвика гнева на премиера Кирил Петков. Това стана по време на парламентарния дебат за смяната на военния министър Стефан Янев. Дискусията на моменти се отклонява сериозно от темата.

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ припомни позиция на депутатката от „Възраждане“ Елена Гунчева отпреди години, критикуваща руския президент Владимир Путин. Гунчева яростно отрече да е писала подобно нещо.

Костадин Костадинов също реагира гневно – че дипломатическата ни мисия в Украйна била изтеглена и нямало кой да помага на българите там. Той обвини правителството в отцеругателска и майцепродавска политика.

Според него в момента в Одеса нямало бойни действия. 

Думата тогава поиска министър-председателят Кирил Петков. Той се обърна към Костадинов: „Вие знаете ли кои са тези 190 човека, които в момента евакуираме? Знаете ли колко жени и деца има в тези автобуси? 

Вие защо, като сте такъв мъж, не сте там в момента, в Одеса да водите рейсовете и да спасявате българите, а не да се упражнявате на празни риторики тука от трибуната. Снощи в 3 часа сме извозвали деца, жени, хора, които са с български паспорти!“

Костадин Костадинов стана от място и започна да крещи на премиера Петков като му говореше на „ти“.

Министър-председателя му отговори: „Защо не си в Украйна? Къде си тука на трибуната?“

Председателстващият заседанието Мирослав Иванов наложи наказание „забележка“ на Костадинов за „прекрачената граница“.

 


ADS