Съветникът К. Бачийски започна промяната в Бургас!

0
683
KB1

Има една приказка „По делата им, ще ги познаете“! Като казвам, че Бачийски започна промяната в Бургас не го фаворизирам, защото не е единственият, но в случая той се явява като кандидат за парламента и водач налистата на П.П.!

А е много важно кого избираме както за съветници, така и за депутати! Погледнете Общ. съвет на Бургас. Около 70% от избранниците дремят на сесиите, гласуват всичко предложено от Герб иКмета и си прибират парите без да сасвършили работаи за един лев!

Ама те калинките не са виновни-ние ги избрахме! Ако някой съветник се засегне от тази моя констатация , моля да ми напише какво е свършил за двете години в последния мандат за Бургас и аз веднага, ще го публикувам!

Та думата ми е за един от най-активните съветници, който пореден мандат не се примирява с вредните за Бургас гласувания и, който е защитавал много свои предложения и каузи макар и в опозиция!

А аз от опит знам, че да прокараш нещо, когато си опозиция е доста трудно! Но да дадем и няколко примера зада не стане „Една жена каза“!

Една от сериозните битки на Бачийски за Бургас е срещу ниската цена на ,която зависимият кмет Димитър Николов и съветниците от мнозинството гласуваха за продажбата на болницата ва Меден Рудник! Стигна се до там,че след обжалване на група бургаски граждани собственикът заведе дело срещу Бачийски и Г. Дражев за пресконференцията накоято бяха изнесени данните!

Друга голяма битка на Бачийски е спасяването на летището в Равнец и превръщането му в карго летище и около него Свободна безмитна зона!

Спасяването, защото предложението на кмета Николов беше да се направят лехи и да се садят китки!!! Само дето неказа минзухар, или зюмбюл, ще сади! Но това е ограничената визия на прехваленият ни кмет!

Все пак с много борба и подкрепата на мислещи съветници каузата упя-не разрушиха пистите!Имаше безхаберни критици, които задаваха странни въпроси!

Ето и един от тях : Защо след, като Бургас има международно летище да се строи и друго за карго? С много търпение и убеждаване Бачийски разясняваше причините : Първо, бургаското летище е много натоварено лятото и не може да съвмести пътническите полети с тези на карго самолетите!

Второ, важното условие за успешният проект и инвеститорите е Свободната безмитна зонада е непосредствено до летището! Произвеждаш, товариш на самолета и след няколко часа стоката ти е на другия край на света! Да, ама терените окололетище Бургас са частни!

Едно отчуждаване би забавило проекта с години и би струвало много пари!А терените около летище равнец са общински и държавни, ерго, ще стане по-бързо, по-евтино и по-сигурно!

И накрая за да не станат много примерите, ще дам и този за битката за общинската земя в Росенец! Много нагло и иезуитски кмета Николов вкара извънредна докладна от 47 страници в последния момент за да заблуди съветниците! Защото вътре заедно с хубавото намерение за инвестиция в рибарското селище Ченгене скеле, беше напъхал и подаряването на общинския път, който води до морето на Ахмед Доган!

Добре, че не може да стане Капитан Петко войвода, че да ги подкара по азбучен ред кмет и съветници и има защо! Айде тия от Герб са слугинаж, ама това да го гласуват и съветниците на НФСБ, че и на ВМРО дойде на бургазлии в повече! Без да му пука Бачийски два часа разобличаваше наглата и продажна спрямо България постъпка!

И след, като запали искрата народа излезе на протест! Кмета, Герб и наколенкаджиите нямаха избор и клекнаха-отмениха си решението! Някой дава ли си сметка колко му е струвало да се изправи срещу всички?

Работа, нерви и изтърпяване на наглостта от послушните съветници, които скачаха срещу него само и само да си защитят заплатките и слугинажа към кмета , но не и интересите на бургазлии!

Мога да продължа с много примери, защото съм бил свидетел на всичките битки на съветника Бачийски, но и това е достатъчно! Достатъчно е да проумеем, че промяната е жизнено важна за България и тя може да бъде направена от бойци, а не от лизачи и дребни дешици за заплатка!

Истината е една-оставете напудрените приказки как хора които не са свършили за един лев работа за Бургас сега искат доверие да оправят България! Връщам се към началото : “ По делата им, ще ги познаете“!

Ако не ги познаете, пуснете си песента “ Последен валс“, „че промяна не може да има“! Не може с наколенкаджиите! С бойците като Бачийски, които са доказали, че мислят за хората-може!  Утре е ден за размисъл, не в понеделник!

Капитан.


ADS