Народа прост, политиците безхаберни популисти-мъка!

0
673
57026644 1011

Вече е безспорно ясно, че имаме много прост народ, безхаберни, нагли и популистки политици и резултата, ще е само един-доста страдания за България!

На всички е ясно, че всеки проблем се решава по два начина : с морков и с тояга! От както е дошъл този гаден вирус, у нас не се приложи нито едното , нито другото!

Просто политиците вървяха като зомбирани след събитията без ясна цел и начините за постигането й. И ако в началото никой не беше подготвен за тази пандемия, то сега вече е ясно , че настъпваме за четвърти път една и съща мотика и политиците пак не могат да вдянат какво да правят!

Въпреки, че топлата вода пак я откриха по-умните европейци! Там и с морков и с тояга накараха над 70% от хората им да се ваксинират!

21125459851
Франция : Нема лабаво, сертификат!

С морков, защото обществените им медии не спряха с кампанията за ваксиниране и разясняване на населението на необходимостта от защита срещу вируса. Тук да сте видели Кошлуков да се е сетил за нещо такова, или пък управляващите!

Разбира се и там в Европа игра и тоягата! Помните ли, че още от август месец във Франция въведоха зеления сертификат за всички заведения!

И там имаше безмозъчни антиваксъри, които протестираха, ама водните оръдия на полицията им охладиха простите глави! И полицаите постоянно и методично ходиха по кафенетата и проверяваха всеки клиент!

У нас се получи на практика поговорката : “ До като умните се наумуват, лудите се налудуват“! Тоест докато ЩАБА и Борисов само констатираха  заболели и починали без никаква кампания, то ортодоксалния антиваксарият наплаши хората за ваксините повече от Мутафчийски за вируса!

То не бяха отровни газове от самолети, то не бяха „чипове“ на Бил Гейтс и всякакви безмозъчни дивашки лъжи и простотии! И всичко това го направиха хора, които за 5 лева майка си , ще продадат, а камо ли за 5 лайка повече цялата държава!

Тоест необразованите аутсайдери на обществото на, които никой не обръща внимание изведнъж подведоха хората! Друг е въпросът защо българите повярваха на диващините им, а не на учените и специалистите???2ece58363fc4e96327374cfe300679cd1

Санким Бил Гейтс сън не спи да „чипира“ бай Колю, че да знае кога ходи да сере в тоалетната на двора!?!

Не само защото са лековерни и прости, а и защото са мързеливи! Къде по-лесно е да повярваш на лъжата, че новите ваксините са направени за една година, отколкото да си направиш труда и да прочетеш, че платформата, основата за тях е разработвана 10 години!

И сега при Ковид-19 учените само са надградили, тоест пригодили ваксината за този вирус!

Да, ама японците имат поговорка : “ Няма как да си прост и мързелив и да живееш добре“!

За народа толкова. Ако вдене, че дивашкият антиваксарият го излъга и подведе и отиде да се ваксинира, ще живеем по-спокойно! Ако не, не четвърта, ами и четиринайста мотика, пардон вълна, ще настъпим!

Днес обаче бях втрещен от безпардонната  наглостта и безхаберие на политиците!  Това, че поискаха оставката на Кацаров го приемам, защото той оня ден говореше, че всичко е под контрол и не се налагат мерки, а днес обърна палачинката!

Господин Кацаров, от 20 дни математиците Ви казаха какво, ще стане ако не се предприемат мерки-затова трябва да си ходите!

Само, че някои политици  скочиха и срещу мерките за зеления сертификат! Забележете-без да предлагат нищо с, което да се облекчи положението!

Ето това е див популизъм само заради изборите!!! Ето Ви и примери само от днес :

Главният популист на републиката при управлението на който в България имаме само 20% ваксинирани се казва Б. Борисов, но вижте реакцията му : “ Зеленият сертификат е бягство от отговорност“!  Но бащицата нищо не предлага!

„ГЕРБ счита, че при около 20 % ваксинационен процес е абсолютен саботаж срещу бизнеса и хората от днес за утре да се въвежда т.нар. „зелен сертификат“. Това е нарушение на свободната воля за избор, на конституционните права и е правилна реакцията на хората срещу решението“!

Не остана назад и БСП : „Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот.

В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „Зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“!

Ех другарко Нинова, не очаквах от Вас този популизъм!

Не останаха по-назад и популярните политически аджамии на Славчо : Групата на ИТН се обяви против привилегиите за ваксинирани и преболедували в новите противоепидемични мерки на здравното министерство. В своя декларация ИТН настоява за “ отмяна на всякакви дискриминационни ограничения“, но както му е реда при популистите не предлага нищо, като алтернатива! Питаш ли популистите какво предлагат, мълчат като мушнати гайди! И тези безхаберници искаха да управляват!!!

Див популизъм лъха и от изказването на К. Костадинов, който, ще ни Възражда :

„Зелените“ сертификати са античовешка политика Заповедта е насилствена и противоконституционна. Всяка сутрин се броят трупове, насажда се паника, срещу обществото се извършва атентат на здравия разум“, коментира лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в ефира на Нова нюз.

И отново поредният популист не предлага нищо като алтернатива за справяне с тежкото положение!

И накрая уважаеми читатели, трябва да Ви е ясно, че морковът го изядоха антиваксърите, а за нас остана тоягата, тоест ограниченията!

И те ще продължават периодично, докато вярвата на лъжци и популисти, тоест на антиваксъри и политици, които показаха истинското си лице преди изборите!

Добрата новина е, че и тоягата работи-извиха се опашки за ваксиниране, ама това трябваше да стане отдавна! Но пък друга поговорка гласи : “ По-добре късно, отколкото никога“!

А французите казват : “ Всичко е добре, когато свърши добре“! Въпросът е кога, ще вденем, че и унас да свърши тази мъка? На четвъртата, или на чериринайстата вълна???

Вуйчо Страхил.


ADS