Валери Симеонов защити прокуратурата и оплю Радев, но пропусна, че неговите съветници гласуваха за подаръка на Доган!

0
2084
симеонов
снимка:франсмедия.бг

Радев пада на много ниско ниво и само обижда управляващите. Предполагам, че рано или късно ще бъдем информирани за ”внезапното” нахлуване в президентството. Такива акции се правят, когато има опасения от скриване и заличаване на документи. Как да влязат прокурорите? През комина на президенството ли?

Това каза пред БНТ зам.-председателят на парламента Валери Симеонов по повод днешната акция на прокуратурата в Президентството, при която бяха задържани двама съветници на Румен Радев. По думите му поркуратурата разследва „държавна измяна“.

„Не трябва да има недосегаеми. Законът е над всички. Трябва да изчакаме и да видим какви точно обвинения ще бъдат повдигнати и как ще бъдат аргументирани те. Според мен е недопустимо, ако има държавна измяна, да чакаме да свърши мандата на някой си и тогава да се действа.“, заяви Симеонов.

dvoretsa
Сарая

Той коментира и темата за НСО и случката в Росенец пред сараите на Доган. „Христо Иванов е бивш правосъден министър и много добре знае у кого са правомощията на НСО – те са в ръцете на президента. Нашата категорична позиция винаги е била, че НСО не трябва да съществува. Акцията на Иванов е продължение на борбата на НФСБ срещу анклава на Ахмед Доган, която ние водим вече 6 години. През 2014 година ние започнахме да подаваме сигнали за незаконен строеж до РДНСК и ДНСК. Там има много работа и за прокуратурата. Ние се опитахме да влезем там още през 2015 година и сега Иванов повтаря нашата акция. През 2015 година бариерата бе премахната след нашите сигнали, но сега пак се е появила.                                    Капитан :  А защо твоите съветници гласуваха за подаръка на пътя към морето на Ахмед Доган, бе отворко!?? Тук защо мълчиш, като недарена сватя на сватба!??

„Аз още 2018 година съм потърсил сметка защо Доган се охранява от НСО. Тогава президент пак беше Радев и можеше да вземем отношение, но не го направи. Комисията, която се доминира от НСО, взима решение кой да се охранява. Тази служба не може да продължи да съществува в този си вид. Днес на коалиционния съвет взехме решения само шефът на НСО да взима еднолично решения за охраняваните лица“, разкри Валери Симеонов.


ADS