Бенчо Бенчев : Минаха две години и не мога да разбера какво съм направил, че да ме обвинят!

0
544
psn 081119 12 b benchev x264 720153 700x3901
Дир.бг

Днешният разпит на Митьо Очите бе ключов за процеса

„Очаквам да има справедливост и да бъда оправдан, тъй като не виждам какво престъпление съм извършил. Минаха две години и не мога да разбера какво съм направил, че да ме водят обвиняем“. Това каза бургаският бизнесмен Бенчо Бенчев след днешното заседание в Районния съд на Бургас по делото му за укривателство на Митьо Очите.1594197252 sistemen bufer 31

Желязков на практика потвърди думите на Бенчо Бенчев отпреди две години и обвинението сериозно увисва.

Днес стана ясно, че има и съществени разминавания. Според прокуратурата Желязков и Бенчев са спали в един хотел – „Рамадан“, като Желязков запазил стая на Бенчо Бенчев. Оказа се, че Митьо Очите бил в хотел „Юксел“, а Бенчев действително е имал стая в хотел „Рамадан“, която обаче запазил сам и то доста преди това, тъй като му предстоял преглед на 6-ти август 2018 година в болница в Истанбул.

 

„Обвинението се изготвя въз основа на доказателствата по делото, а виждаме сериозни разминавания. Димитър Желязков не е спал в хотела на г-н Бенчев, не е знаел, че е издирван, няма как г-н Бенчев да знае, че има нещо нередно, след като е видял как Желязков минава гръцко-турската граница със собствения си задграничен паспорт.                                                                                                                     По никакъв начин не е бил спрян от компетентните органи. Изводът е, че заключенията на прокуратурата не почиват на доказателствата по делото“,  каза адвокат Менко Менков, който защитава бургаския бизнесмен.

Бенчо Бенчев уточни, че е бил на вечерята в турски ресторант с Димитър Желязков, с тях имало и други лица, нито са се крили, нито някой е подозирал, че Митьо Очите е издирван.

„След ресторанта се разделихме. Искахме да отидем в лоби бара на моя хотел. Той тръгна преди мен, когато ние отидохме той беше задържан, а после задържаха и нас“, разказа Бенчев.

Днес защитата поиска да се разреши на Бенчев да излезе в чужбина, защото трябва да се лекува в болница в Турция. Преди месец съдът му позволи, но тъй като епидемичната ситуация в момента изисква Бенчев да спазва 14-дневна карантина, ако се върне от Турция и той щял да възпрепятсва провеждането на днешното заседание, се отказал да пътува.

 


ADS